Acasă Eveniment Profesorul Iamandei, condamnat cu suspendare pentru luare de mita si trafic de...

Profesorul Iamandei, condamnat cu suspendare pentru luare de mita si trafic de influenta

22
0
Reclama

Profesorul de matematica Florin Iamandei, judecat pentru fapte de coruptie, a fost astazi condamnat pentru luare de mita si trafic de influenta in forma continuata. Potrivit sentintei, fostul director al Colegiului Tehnic „Valeriu D.Cotea” Focsani are de executat 3 ani si 6 luni inchisoare, pedeapsa suspendata pe o perioada de 5 ani si 6 luni. „Nu ma asteptam la aceasta sentinta, pentru ca erau prea multe in neregula in dosar. Vom declara apel, nici nu se pune problema. Asteptam ulterior si motivarea”, ne-a spus avocatul Gabriel Nicolae.

Acesta a adaugat ca interceptarile din dosar au fost ilegale, intrucat au fost facute in faza premergatoare. „Nu inteleg cum poti sa iei mita pe 29 ale lunii, in conditiile in care noi am dovedit cu acte si martori ca eleva era deja promovata la 1 septembrie”, a mai adaugat avocatul Nicolae.

Reclama

Prin aceeasi sentinta aplicata astazi, instanta a dispus mentinerea masurii „asiguratorie a sechestrului asupra autoturismului”. De asemenea, „obliga inculpatul Iamandei Florin sa restituie suma de 1.800 lei catre martorul denuntator Calmus Gicuta”. Profesorul de matematică a fost acuzat ca in perioada septembrie – octombrie 2009 a primit de la un denuntator 1.800 lei si a intervenit pe langa doua cadre didactice de la Colegiul „Valeriu D.Cotea” pentru ca acestea sa promoveze o eleva.

Articolul precedentCod portocaliu de ploi pentru Vrancea
Articolul următorCopilă de nouă ani și unchiul său salvați din apele Trotușului
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns