Acasă Eveniment Profesorul Iamandei – condamnat definitiv pentru fapte de coruptie

Profesorul Iamandei – condamnat definitiv pentru fapte de coruptie

211
0
Fostul director a primit 2 ani cu suspendare
Reclama

Florin Iamandeifostul director al al Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focsani, a fost condamnat definitiv pentru trafic de influenta in forma continuata si luare de mita. Profesorul Florin Iamandei a fost acuzat in 2011 ca, „in perioada septembrie – octombrie 2009, in calitate de director, a primit de la un denuntator suma de 1.800 lei pentru a interveni pe langa profesori de matematica si limba si literatura romana din acelasi liceu astfel incat fiica respectivului sa promoveze fraudulos examenele de corigenta la materiile respective”.

La Tribunalul Vrancea, Iamandei a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare si i-au fost interzise si drepturile de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, precum si cel de a mai ocupa o functia de director, pedepse care la randul lor au fost suspendate. 

Reclama

Cateva luni mai tarziu, Curtea de Apel Galati a redus cuantumul pedepselor, aplicandu-i o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu suspendare si a inlaturat dispozitiile referitoare la concursul de infractiuni. In recurs, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, ultima condamare a fost mentinuta, instanta respingand recursul fostului director, concluzia fiind aceea ca Iamandei ramane cu 2 ani de inchisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns