Acasă Eveniment Proiectul de extindere a rețelei de gaze este în grafic

Proiectul de extindere a rețelei de gaze este în grafic

15
0
Reclama
Pregătirea documentației pentru extinderea și înființarea de noi rețele de gaze naturale în Vrancea este în grafic. Am avut o discuție aplicată cu reprezentanții Transgaz, la București, în cursul săptămânii trecute, pentru a cunoaște pașii pe care autoritățile locale vrâncene ar trebui să îi mai parcurgă pentru ca acest proiect important să nu întâmpine blocaje și întârzieri.
Stadiul actual al proiectului pentru conducta Ghergheasa (Buzău) – Focșani arată în felul următor: studiul de prefezabilitate a fost avizat în CTE la Transgaz, studiul de fezabilitate a fost finalizat și au fost obținute certificatele de urbanism pentru cele două județe, dar și acordul de mediu. Proiectul tehnic este în curs de elaborare, calendarul stabilit de Transgaz anunțând că va fi gata în luna octombrie. Construcția efectivă a conductei se va realiza în 2024-2025, iar localitățile ar urma să fie alimentate cu gaze naturale din a doua jumătate a anului 2025.
Din punct de vedere organizatoric, exploatarea obiectivelor din județul Vrancea se face de către Exploatarea Teritorială Brăila, prin intermediul sectorului Tecuci, și Exploatarea Teritorială Bacău, prin intermediul sectorului Onești.
Obiective ale Transgaz pentru județul Vrancea: 51 km conducte de transport gaze, 37,4 km conductă de transport proiectată pe direcția Ghergheasa-Focșani, 45,7 km racorduri alimentare cu gaze și 8 stații Reglementare-Măsurare pentru alimentarea localităților și a agenților economici. Valoarea estimată a lucrărilor pentru acest tronson de conductă este de 109.909.918 lei fără TVA.
În total, conducta Ghergheasa-Focșani va avea o lungime de 68 km lungime, un diametru de DN 250 și o capacitate de transport gaze naturale de 300 mil. mc/an.
Deputat Forța Dreptei Ion Ștefan
Reclama
Articolul precedentCLASSIC FOR TEENS revine cu ediția a III-a, la Focşani, între 22 Septembrie şi 2 Octombrie 2022
Articolul următorAccident în apropiere de Mărășești. Un microbuz și un autoturism au ajuns pe câmp
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns