Acasă Eveniment Prunache a ramas cu 4 ani inchisoare pentru „teapa” din 2003

Prunache a ramas cu 4 ani inchisoare pentru „teapa” din 2003

290
0
Reclama

Magistratii Tribunalului Bucuresti s-au pronuntat in dosarul afaceristului Corneliu Prunache, trimis in judecata in 2006 pentru fraudarea fondurilor SAPARD cu 3,45 milioane lei, fapta petrecuta in 2003. Dupa mai bine de 3 ani de cand ii judeca in apel pe Prunache si doi angajati de-ai sai, Tribunalul Bucuresti a decis ca singurele modificari in ceea ce il priveste pe primul inculpat trebuie facute in ceea ce priveste pedepsele complementare. Este vorba despre art 64, lit. a, b, c din codul penal, adica „dreptul de a alege si de a fi ales în autoritatile publice sau in functii elective publice, dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si dreptul de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru savarsirea infractiunii”. Pedepsele principale aplicate de instanta de fond, Judecatoria Sectorului 1, au ramas insa acelasi, respectiv 4 ani pentru Prunache si cate 10 ani pentru Cezar Pirlatescu si Gheorghe Petrescu. Sentinta data la Bucuresti poate fi atacata cu recurs.

„Desfiinteaza – in parte – sentinta penala apelata si, rejudecand in fond: schimba incadrarea juridica dată faptelor prin actul de sesizare a instantei, in cazul inculpatului Vergil Cezar Pirlatescu. Condamna pe inculpat la 10 ani inchisoare. interzice inculpatului drepturile prev. la art.64 alin.1 lit.a teza a II-a si lit.b C.pen., precum si dreptul de a ocupa vreo functie în cadrul unei societati comerciale, pe o perioada de 10 ani, pedeapsa complementara ce urmează a fi executata dupa executarea pedepsei principale. Inceteaza procesul penal fata de inculpatul Gheorghe Petrescu pentru savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, constatand ca a intervenit prescriptia raspunderii penale. Reduce durata pedepsei complementare aplicate inculpatului Corneliu Prunache, la 4 (patru) ani. Menţine celelalte dispozitii”, se arata in sentinta.

Reclama

Cei trei au fost acuzati ca ar fi beneficiat fara drept de fonduri SAPARD, dupa ce binescunoscuta Aispa Stars 95 a cistigat la licitatie, in 2003, o lucrare de asfaltare a drumurilor din comuna Cordun, judetul Neamt, cu documente falsificate.Procurorii anticoruptie au inceput ancheta dupa ce fosta sefa a Serviciului financiar-contabil din Primaria Cordun, Aritmisia Ciuchina, a sesizat ca primarul din comuna, Adrian Diaconu, ar fi redactat in fals o hotarire a Consiliul Local, din 30 mai 2003, prin care s-a aprobat constituirea unei comisii de licitatie al carei presedinte era chiar el. Aispa Stars 95 din Focsani a fost singura firma care a depus oferta, iar pe 25 august 2003 s-a semnat contractul de executie. De asemenea s-a mai sustinut ca balastul pe care Aispa l-a pus pe drumurile din comuna a fost luat din pasunea comunala.

Lasă un răspuns