PSD atacă statul de drept pentru că are prea mulți primari penali?

Filed under Politica

Partidul Național Liberal filiala Vrancea a luat act de acțiunea de ieri a procurorilor vrânceni, în urma căreia primarul PSD al comunei Cîmpuri, Costel Mateiu, și viceprimarul PSD Ion Vlad au fost luați și duși de anchetatori la Parchet, într-un dosar ce privește abuzul în serviciu și falsul în declarații. De altfel, primarul Mateiu a fost reținut preventiv de procurori, acuzațiile la adresa sa fiind extrem de grave.

PNL constată cu regret că din ce mai mulți primari PSD sunt acuzați sau chiar condamnați de către magistrați, după ce au adus prejudicii comunităților pe care, în mod normal, ar trebui să le reprezinte cu cinste. În timp ce, la nivel central, PSD duce lupte grele împotriva justiției și a statului de drept, primarii social-democrați sunt prinși, pe bandă rulantă, că aduc mari deservicii comunităților locale. Să fie acesta motivul pentru care PSD atacă sistemul judiciar din România?

În acest an, mai mulți primari sau foști primari PSD din Vrancea au fost puși sub acuzare de procurorii DNA. Astfel, fostul edil al Focșaniului primarul Decebal Bacinschi este acuzat de procurori că a produs un prejudiciu estimat la peste 3 miliarde de le vechi.

La Reghiu, primarul PSD Răduță Macovei a fost condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate pentru două fapte de conflict de interese și nici acum nu a fost îndepărtat din funcție.

La Fitionești, primarul PSD Iordache Cazacu a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru fals intelectual și folosire cu rea-credință de documente oficiale.

La Mărășești, primarul PSD Valerică Chitic are și el probleme cu justiția, fiind acuzat de conflict de interese.

În aceste condiții, Partidul Național Liberal Filiala Vrancea solicită oficial conducerii PSD Vrancea să retragă sprijinul politic primarilor social-democrați și să se delimiteze de aceștia, în condițiile în care edilii respectivi aduc grave servicii de imagine administrației publice locale.

Departament Comunicare PNL Vrancea, 2 noiembrie 2017

Lasă un răspuns