PSD și vocația de constructor se văd în școala cu jumătate de acoperiș montat de la Tănăsoaia!

Filed under Eveniment

Baronul și ai lui se tem ca dracu’ de tămâie de presa independentă și de opinia publică. Au și motive! Județul Vrancea și unele localități păstorite cu multă nepricepere și chiar hoție de primari pesediști arată nivelul de competență al unora precum Oprișan, Misăilă sau… Vulpe de la Tănăsoaia. Comună celebră după ce acolo s-a inventat autostrada rurală pe drumul de bolovani către pășunea satului, vopsit cu linie continuă. Aici, investițiile bat pasul pe loc și, atunci când ar trebui să fie realizate cu prioritate, așa cum este cazul școlilor și al grădinițelor, sunt monumente de incompetență și bătaie de joc.

În 2017, administrația din Tănăsoaia a primit bani de la Ministerul Dezvoltării pentru reabilitare și extindere cu 3 săli clasă și grup sanitar în localitatea Feldioara. Tipul investiției vizează infrastructura educațională și constă în reabilitarea școlii existente în suprafață de 460,57mp și o extindere propusă cu grup sanitar în suprafață de 378,78mp inclusiv instalații sanitare, termice, electrice, canalizare, bazin vidanjabil, montare CT pe lemne, sistematizare verticală, etc. Valoarea estimată a contractului este de 1.500.000 lei fără TVA.

În 2019, școala arată ca abandonată, acolo nefiind de fapt niciun șantier. Tot ce s-a realizat a fost să se monteze tablă pe jumătate din acoperiș și să se sape în curte perimetrul noii extinderi care, între timp, a fost acoperit de bălării. Există bănuieli că la acoperiș nici nu s-a făcut vreo modernizare, sub tablă fiind căpriorii vechi puși de bunicii din Tănăsoaia care au ajutat pe vremuri la construcția imobilului. Curtea de Conturi a vrut să verifice modul în care primarul PSD, amic de vânătoare cu Oprișan, Romeo Vulpe, a cheltuit banii de la Guvern. Cascadorii râsului: inspectorii nu au putut urca în podul școlii.

În timp ce Vulpe își susține repetenția în administrație pe generațiile de copii din comună, elevii care ar fi trebuit să beneficieze de condiții moderne de educație sunt plimbați cu microbuzul la alte două școli. Ce se întâmplă iarna? Ce se întâmplă când microbuzul se defectează? Mai pun copiii umărul să îl împingă, după cum povestesc oamenii locului.

Primarului Vulpe i se impută o gaură în bugetul local de milioane de lei. Aceluiași primar i s-a pierdut șirul dosarelor penale. Un primar dovedit că a furat bani europeni și trimis de instanță să își spele păcatele prin muncă în folosul comunității, când de fapt el ar trebui să plece acasă de tot!

Ce foloase aduce acesta localității pe care o conduce? Ce se întâmplă cu școala care ar fi trebuit să îi primească în această toamnă pe elevi în straia noi? Nu se știe.

Până una-alta, școala cu jumătate de acoperiș va face, la rândul ei, Tănăsoaia celebră, duminică, de la ora 18.00, la Pro TV. Din păcate pentru oamenii gospodari de acolo, această celebritate adusă de incompetența PSD nu face cinste Vrancei.

Lasă un răspuns