Războiul dintre APV ȘI USL la Focsani continua – COMUNICAT DE PRESA

Filed under Politica

Primarul USL Decebal Bacinschi continua actiunea furibunda de indepartare a mesh-urilor principalului sau contracandidat la Primaria Focsani, Alin Trasculescu.

Regimul Oprisan-Bacinschi a trecut la amenintari, teroare si intimidari la adresa cetatenilor, in incercarea disperata de a opri campania electorala desfasurata in municipiul Focsani de Alianta Pentru Vrancea.

Astazi, regimul Oprisan-Bacinschi a dispus implicarea mai multor institutii ale statului pentru indepartarea afisajului electoral care il promoveaza pe candidatul Aliantei pentru Vrancea la Primaria Focsani, Alin Trasculescu.

Forte impresionante de ordine constand in politisti locali, angajati ai Politiei Municipale Focsani, Inspectoratului Judetean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si SMURD au fost mobilizate de autoritati pentru a convinge reprezentantii asociatiilor de proprietari sa permita accesul in locuinte personale sau in podurile blocurilor pentru a indeparta mesh-urile.

Proprietara unui apartament dintr-un bloc din zona Kaufland a fost bruscata de fortele de ordine, in incercarea de patrundere in podul imobilului. Asta dupa ce vineri, politistii locali si angajatii unei firme de alpinisti au spart lacatul podului unui bloc de pe bulevardul Independentei din Focsani, bloc pe care se afla, de asemenea, amplasat un mesh al candidatului Alin Trasculescu.

De teama ca va pierde Primaria Focsani in favoarea unui contracandidat mai tanar, cu proiecte viabile pentru salvarea orasului, primarul in functie, Decebal Bacinschi, a trecut la intimidari si presiuni asupra cetatenilor care au acceptat ca pe fatadele apartamentelor lor sa fie amplasate mesh-urile candidatului Aliantei pentru Vrancea la Primaria Focsani, Alin Trasculescu.

Actiunile din ultimele zile ale administratiei USL a Focsaniului sunt dispuse si realizate in dispretul legii electorale si incalca flagrant dreptul la proprietate si vointa libera a cetatenilor de a permite afisajul electoral pe proprietatile personale. In plus, prevederile unei legi speciale – de stricta aplicare pe timpul campaniilor electorale – prevaleaza in fata dispozitiilor prevazute in hotararile de consiliu local si, in special, in fata HCL 131/2012 care contravine art. 76. alin 5, din Legea 67/2004.

LEGE nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale

“(5) În alte locuri decât cele stabilite conform alin. (1) afişajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deţinătorilor.”

Facem precizarea ca Alianta Pentru Vrancea are acordul scris al tuturor proprietarilor apartamentelor pe fatadele carora au fost amplasate mesh-uri in municipiul Focsani.

 

Este inadmisibil ca in Focsani, in anul 2012, institutiile statului sa fie folosite de putere pentru a intimida si a pune presiune pe cetateni. Alianta Pentru Vrancea cere Guvernului Romaniei, Ministerului Administratiei si Internelor si prefectului judetului Vrancea sa ia masurile necesare ca fortele de ordine sa lucreze in interesul oamenilor si nu impotriva lor.

 

 

 

Lasă un răspuns