Acasă Comunicate de presa Reabilitarea infrastructurii feroviare – Comunicat de presa

Reabilitarea infrastructurii feroviare – Comunicat de presa

135
0
Reclama

COMUNICAT DE PRESĂ

Reabilitarea infrastructurii feroviare are ca scop creşterea vitezei de circulaţie şi a gradului de confort

Reclama

Bucureşti, 31 octombrie 2012

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că pe raza regionalelor CF Timişoara, Braşov, şi Galaţi se execută lucrări de reabilitare şi de reparaţii la infrastructura feroviară, lucrări care vor aduce modificări în graficul de circulaţie al trenurilor.

În cadrul proiectului de reabilitare pe secţiunile Coşlariu – Sighişoara şi Coşlariu – Simeria, în perioada noiembrie-decembrie se vor executa lucrări de reabilitare a liniei în staţiile Daneş (liniile 4 şi 5) şi Staţia Dumbrăveni (linia 4), precum şi între staţiile CF Daneş – Dumbrăveni (firul I), Dumbrăveni – Aţel (firul I), circulaţia trenurilor desfăşurându-se doar pe firul II. Lucrările sunt incluse în programul de reabilitare a tronsonului Aţel – Sighişoara şi sunt realizate de asocierea FCC CONSTRUCCIÓN SA – Alpine Bau GmbH – SC Azvi SA

Lucrări de reabilitare a liniei se vor executa şi în staţiile Mediaş – Copşa Mică (firul I) şi la liniile 10, 13, 20 şi 21 din staţia CF Copşa Mică, circulaţia trenurilor desfăşurându-se doar pe firul II, lucrările fiind incluse în programul de reabilitare a tronsonului Aţel – Micăsasa şi sunt realizate de asocierea Asocierea FCC CONSTRUCCIÓN SA – Alpine Bau GmbH – SC Azvi SA – Straco Grup SRL.

În cadrul programului de reabilitare a tronsonului Coşlariu – Micăsasa, se execută lucrări de reabilitare între staţiile Micăsasa – Valea Lungă (firul I) şi în staţia CF Blaj la liniile 5-13, lucrările fiind realizate de asocierea AKTOR – ARCADA.

Pe tronsonul Vinţu de Jos – Coşlariu se execută lucrări între staţiileAlba Iulia – Vinţu de Jos (firul I) şi la liniile 0, 1, 6 din staţia Bărăbanţ. Lucrările sunt executate de IMPRESA PIZZAROTI&CS.p.a.

În perioada noiembrie – decembrie 2012 se vor executa lucrări de reabilitare între staţiile Ghioroc – Cicir (firul I), Glogovăţ – Arad (firul I), Arad – Şofronea (firul I) şi Şofronea – Curtici (firul I), trenurile urmând să circule doar pe firul II. Lucrările sunt incluse în programul de reabilitare a tronsonului Frontiera – Curtici – Arad – km 614 şi sunt realizate de asocierea ALSTOM TRANSPORT S.A – Swietelsky Bau Gesell Sachaft m.b.H – Astaldi S.p.A – Euro Construct Trading’98 S.R.L – Dafora S.A.

În lunile noiembrie – decembrie se execută lucrări de reabilitare pe secţiile CF Orşova-Caransebeş şi Simeria – Petroşani la cele două tuneluri de cale ferată – Feneş şi Vârful Tătarului -, lucrările incluse în programul Reabilitare tuneluri de cale ferată aflate pe raza Sucursalei CREIR Timişoara şi realizate de consorţiul de firme Swietelsky CF SRL – SOPMET SA – DAFORA SA.

Lucrările de reabilitare şi modernizare a infrastructurii feroviare aflate în curs de execuţie pe Coridorul IV paneuropean sunt incluse în programul POS-T 2007-2013, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 85%, prin Fondul de Coeziune (contribuţia CE), şi de 15% de la Bugetul de Stat.

 

Tot în această perioadă, CFR SA are în curs de execuţie şi lucrări de întreţinere şi reparaţii la infrastructură, susţinute financiar din fonduri proprii şi de la bugetul de stat, pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza regionalelor CF Braşov, Timişoara şi Galaţi, după cum urmează:

 

Pe raza sucursalei CREIR Braşov se execută următoarele lucrări:

– în intervalul 9 octombrie – 7 decembrie 2012 se execută lucrări de înlocuire traverse la podurile CF situate între staţiile Podul Olt – Turnu Roşu, km 369+507, km 368+993-369+442 şi km 369+572-369+869.

– în intervalul 25 octombrie – 20 noiembrie 2012 se execută lucrări de reparaţii (buraj mecanizat) între staţiile Luduş – Gligoreşti, Gligoreşti – Războieni şi în staţia Gligoreşti.

– în intervalul 29 octombrie – 9 noiembrie se execută lucrări de reparaţii (buraj mecanizat) între staţiile Sălişte – Apoldu de Sus.

 

Pe raza sucursalei CREIR Timişoara se execută următoarele lucrări:

– în intervalul 15 octombrie – 29 noiembrie 2012 se execută lucrări de refacţie în staţia Sacoşu Mic şi între staţiile Sacoşu Mic – Buziaş.

 

Pe raza sucursalei CREIR Cluj se execută următoarele lucrări:

– în zilele de 1 şi 2 noiembrie 2012 se execută lucrări de întreţinere a liniei de contact între staţiile Sărăţel – Bistriţa Nord.

 

Pe raza sucursalei CREIR Galaţi se execută următoarele lucrări:

– în intervalul 22 octombrie – 16 noiembrie 2012 se execută lucrări de ciuruire integrală între staţiile Urziceni – Garbovi.

CFR SA cere scuze publicului călător pentru eventualele modificări/întârzieri care se pot înregistra în graficul de circulaţie a trenurilor şi îi asigură că lucrările aflate în execuţie au drept scop creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor şi implicit, reducerea timpului de călătorie, precum şi sporirea gradului de siguranţă şi de confort.

 

Recomandăm publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre modificările care intervin în graficul de circulaţie a trenurilor la staţiile şi agenţiile CFR locale sau la numărul de telefon 021/9521.

Articolul precedentLansare site anunturi gratuite
Articolul următorForum Tineret – Comunicat de presa

Lasă un răspuns