Recital cameral de chitară, “De la Paganini la Piazzolla” – Costin SOARE

Filed under Social

Avem bucuria de a vă invita marţi, 17 aprilie 2018, ora 19:00, să asistaţi la un recital cameral de chitară, intitulat “De la Paganini la Piazzolla”. Cap al acestui afiş este Costin SOARE – un rafinat muzician, interpret la delicatul instrument care îi leagă pe cei doi compozitori ce dau nume recitalului (Paganini a fost un virtuoz şi al acestui instrument pentru care a şi compus lucrări importante iar muzica lui Piazzola este frecvent amintită prin acest instrument, fie solistic sau în acompaniament).
Costin Soare s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază, de interpret şi pedagog al chitarei şi lăutei. A susţinut recitaluri şi concerte în ţară (Ateneul Român, Sala Radio, Palatul Şuţu, Ploieşti, Braşov, Arad ş.a.) şi străinătate: Germania, Franţa, Ungaria, Marea Britanie, Japonia. Repertoriul său cuprinde lucrări din varii epoci stilistice, de la muzica unor compozitori din Renaştere şi Baroc până la lucrări de muzică modernă şi contemporană, muzică sud-americană ş.a.
În recitalul de pe scena Ateneului Popular va interpreta lucrări de Nicolo Paganini, Isaac Albéniz, Heitor Villa-Lobos, Francisco Tárrega şi Astor Piazzolla.
“Veniţi cu încredere în casa în care se cântă, pentru că muzica înlesneşte comunicarea între oameni…” (Platon)

 

 

Comunicat de presă Primăria municipiului Focșani 

Lasă un răspuns