Acasă Politica REF: Tinerii PDL denunță abuzurile periculoase ale Guvernului și ale majorității parlamentare...

REF: Tinerii PDL denunță abuzurile periculoase ale Guvernului și ale majorității parlamentare a USL – comunicat de presa OT-PDL

160
0
Reclama

Echipe formate din membri ai Organizației de Tineret a PDL au pichetat, astăzi, 4 iulie a.c., sediile ambasadelor statelor membre UE și a Statelor Unite ale Americii, pentru a semnala măsurile abuzive adoptate de Guvernul Ponta și de majoritatea parlamentară și atacurile la adresa instituțiilor democratice.

Tinerii democrat-liberali au depus la sediul fiecărei ambasade câte o scrisoare în care denunță derapajele periculoase de la democrație comise de actuala putere, în încercarea de a pune stăpânire cu forța pe instituțiile statului, dar și grava operațiune de decredibilizare a sistemului de învățământ prin acuzațiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta.

Reclama

Scrisoarea tinerilor democrat-liberali, semnată de liderul organizației, Răzvan Mustea, trece în revistă principalele măsuri, tipice unei restaurații totalitare, prin care actuala putere intenționează să dea o adevărată lovitură de stat: inițiativele ilegale de revocare a președinților celor două Camere ale Parlamentului și a Avocatului Poporului, modificarea Legii Curții Constituționale, astfel încât judecătorii Curții să poată fi revocați de majoritatea parlamentară, modificarea Legii referendumului, astfel încât Președintele României să poată fi demis cu o majoritate substanțial redusă.

Scrisoarea atrage atenția, totodată, asupra precedentului nefericit creat de prim-ministrul Victor Ponta, care a devenit primul demnitar din perioada post-comunistă care încalcă o Decizie a Curții Constituționale. De asemenea, scrisoarea face referire la schimbarea statutului unei serii de instituții, trecute fie sub autoritatea Guvernului, fie sub cea a Parlamentului, cu intenția vădită de a fi mai bine controlate de actuala putere.

Un punct important al scrisorii adresate de tinerii democrat-liberali ambasadorilor statelor membre UE se referă la acțiunile iresponsabile care au dus la decredibilizarea sistemului educațional românesc sub guvernarea USL.

Tinerii PDL consideră că asaltul Guvernului și al majorității parlamentare asupra instituțiilor și practicile care sfidează legea trebuie oprite înainte să asistăm la abolirea statului de drept.

Organizația de tineret a PDL dorește ca prin această acțiune să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului care amenință România. Tinerii democrat-liberali s-au adresat ambasadorilor în speranța că demersul lor va avea un ecou de natură să determine actuala putere să se întoarcă la principiile de guvernare democratice.

 

Organizația de Tineret a Partidului Democrat Liberal

Lasă un răspuns