„Reintegrarea socială a deţinuţilor – Oportunitate pentru afacerea dumneavoastră” – COMUNICAT DE PRESĂ

Filed under Comunicate de presa, Eveniment, Social

Astăzi, 13.09.2013, la sediul Penitenciarului Focşani a avut loc seminarul cu tema „Reintegrarea socială a deţinuţilor – Oportunitate pentru afacerea dumneavoastră” organizat de către Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie filiala Vrancea în colaborare cu Penitenciarul Focşani.

La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice judeţene – A.J.O.F.M, Consilii locale, Serviciul Public de asistenţă socială, sindicate, patronate ai angajatorilor din judeţul Vrancea, mass-media locală cât şi persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Focşani.

Astfel, cele 37 persoane private de libertate selectate a fi prezente la acţiune sunt clasificate în regim semideschis, au absolvit cursuri de calificare profesională în penitenciar şi au mai puţin de un an de executat până la discutarea în comisia de liberare condiţionată.

Scopul acestei acţiuni este prezentarea oportunităţilor existente (posturi vacante) şi identificarea unor posibilităţi de angajare după liberarea din penitenciar, precum şi a avantajelor economice şi financiare legate de angajarea în muncă a persoanelor condamnate.

Începând cu anul 2011, Penitenciarul Focşani în colaborare cu Fundaţia Şcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie (Filialele Vrancea şi Brăila) şi Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călăraşi, desfăşoară un proiect POSDRU 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!” numit „Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate” care vizează creşterea gradului de incluziune profesională şi socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare şi consiliere pe perioada  detenţiei.

Penitenciarul Focşani consideră că acest seminar este o oportunitate pentru a pune bazele unei reţele de susţinere a procesului de reinserţie socială a foştilor deţinuţi, prin implicarea activă a societăţii civile.


Subcomisar de penitenciare Georgeta GURĂ, Purtător de cuvânt Penitenciarul Focşani

Lasă un răspuns