Incepand de astazi, redactorii ziarului nostru va vor prezenta saptamanal retetele celor mai gustoase preparate. Trattoria Verona ne invita in bucatarie si ne prezinta modul de preparare al bunatatilor. Pentru saptamana aceasta vom „gusta” din Tagliata di manzo, un preparat rafinat tipic italian din vrabioara de vitel.
Tagliata di manzo
Ingrediente pentru o portie :
Vrabioara – 200 g
Rucola – 20 g
Rosii Cherry – 50 g
Lamaie – 10 g
Ulei de masline – 10 ml
Parmezan – 20 g
Mod de preparare:
Pe un grill incins se aseaza vrabioara de vitel si se rumeneste pe ambele parti pana ce capata o culoare rumena, dupa care se taie in fasii subtiri. In prealabil, se pregateste salata de rucola, in care se adauga rosiile cherry, scalii de parmezan, uleiul de masline si zeama de lamaie. La final, se monteaza salata pe o farfurie iar deasupra se adauga fasiile de vrabioara.
Pofticiosii pot gusta Tagliata di Manzo doar la Trattoria Verona din Focsani, pe Bulevardul Garii, nr.3
Pofta Buna!