REȚINUT PENTRU FURTURI DE AUTOTURISME ȘI CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

Filed under Eveniment

Poliţiştii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au reţinut ieri, 2 mai a.c., pentru 24 de ore, un tânăr, de 21 de ani, din comuna Cotești, bănuit de comiterea a două infracţiuni de furt auto și 2 infracțiuni de conducere fără permis.

La data de 29 aprilie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, de 51 ani, din comuna  Cotești despre faptul că persoane necunoscute i-au sustras autoturismul din garajul locuinței.

Polițiștii au stabilit faptul că autoturismul a fost sustras folosindu-se cheile originale, care  fuseseră lăsate în contact.

În cursul aceleiași zile, polițiștii au identificat autoturismul, abandonat într-o zonă împădurită de la marginea satului Cotești, fără avarii.

De asemenea, au fost identificați doi tineri, de 16 respectiv 21 de ani, ambii din comuna Cotești, bănuiți de săvârșirea furtului.

Totodată, s-a stabilit că cei în cauză ar fi sustras autoturismul în scop de folosință iar tânărul de 21 de ani avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere iar pe numele minorului, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Marți, 30 aprilie a.c., ora 12.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au primit o nouă sesizare privind furtul, în cursul nopții de 29/30 aprilie a.c., a unui autoturism de pe raza comunei  Cotești, de asemenea lăsat cu cheile în contact, neasigurat.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că principalul bănuit de săvârșirea furtului este același tânăr, de 21 de ani, din comuna Cotești.  

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, tânărul de 21 de ani a fost reţinut, ieri, 2 mai a.c., şi depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea iar ulterior, prezentat instanței de judecată care a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză.      

Pentru a preveni astfel de fapte, poliţiştii vrânceni vă recomandă:

La coborârea din autoturism, scoateţi cheia din contact şi asiguraţi autoturismul.  Furtul unui autoturism cu cheile lăsate la vedere durează doar câteva SECUNDE. Dacă obişnuiţi să parcaţi autoturismul în curte sau garaj, nu lăsaţi cheile în contact atunci când coborâţi pentru deschiderea porţilor.

Certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate ale autoturismului NU trebuie păstrate în acesta.

Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate şi cât mai circulate.

Lasă un răspuns