Acasă Politica Retragerea trupelor ruseşti din Transnistria – amendament votat în Comisia de Afaceri...

Retragerea trupelor ruseşti din Transnistria – amendament votat în Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului Europeansnistria

542
0
Reclama

Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European a adoptat amendamentul europarlamentarului român Alexandru Nazare (PPE-DE, PDL) prin care solicită Consiliului Uniunii Europene şi Comisiei să ia o poziţie fermă în negocierile pentru noul acord de cooperare între UE şi Federaţia Rusă în privinţa problemei statutului teritoriilor separatiste, inclusiv Transnistria. Amendamentul specifică necesitatea retragerii trupelor ruseşti din Transnistria ca o condiţie a soluţionării conflictului îngheţat din regiune.

Mă bucur foarte mult că am obţinut sprijinul grupului PPE-DE pentru acest amendament şi că votul în Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European a fost unul pozitiv. Nu sunt motive să apară probleme în sesiunea din aprilie când raportul va fi supus la vot în plen, ceea ce înseamnă că am reuşit să introduc în această recomandare a Parlamentului European către Consiliu unul dintre angajamentele noastre faţă de Republica Moldova.

Reclama

Prin amendamente am atras atenţia asupra implicaţiilor pe care le are menţinerea stării de conflict în aceste regiuni pentru securitatea Europei, în general, dar şi pentru suveranitatea unor state, cum este cazul Republicii Moldova.

Lasă un răspuns