Românii din Diaspora sunt așteptați la vot

Filed under Eveniment

Mai sunt doar câteva zile până când românii din diaspora se vor prezenta la urne, pentru a își exercita dreptul constituțional de a vota.

Guvernul României s-a mobilizat exemplar anul acesta, oferind românilor 748 de secții de votare, în comparație cu 417 secții în 2016. Acesta este cel mai mare număr de secții de votare la un scrutin electoral pentru alegerile parlamentare de pană acum, pentru diaspora.

Deși condițiile de votare de anul acesta sunt diferite, în contextul pandemiei, numărul mare de secții și 2 zile de vot în diaspora vor asigura desfășurarea unui proces electoral corect, respectând alegatorii, eliminând aglomerația și riscurile sanitare. Astfel românii vor avea șansa de a își exercita dreptul la vot în afara granițelor țării, în condiții sigure.

În calitate de vrâncean și de român care a trăit mulți ani în diaspora, înțeleg importanța acestor alegeri parlamentare, care vor forma viitorul parlament pentru următorii 4 ani și de aceea vă încurajez să ieșiți la vot, dar să vă protejați, deoarece fiecare vot contează și așa cum diaspora a avut un cuvânt de spus la toate alegerile din ultimii ani, la fel și acum, votul vostru va conta. Vă îndemn să vă sunați părinții, rudele și prietenii de acasă și să îi îndemnați să meargă la vot, să își exprime opțiunile și să ajutăm România în aceste momente grele, printr-o nouă majoritate parlamentară, orientată spre interesele omului de rând și spre dezvoltarea României, pe care, cu toții o dorim și o așteptăm.

Secretar de stat Ovidiu Burdușa

Lasă un răspuns