Rovinieta prins sms

Filed under Social

In curand, sistemul de plata al rovinietei va avea inca o optiune – plata prin SMS. Extinderea la nivel national a sistemului informatic de emitere si control a rovinietei, care va putea fi procurata si prin SMS, va costa Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) 39,23 milioane lei. Acest proces de extindere reprezinta cea de-a doua etapa a dezvoltarii sistemului informatic de emitere, gestiune si control a rovinitei.

Prima etapa, in valoare de aproximativ 8 milioane de euro, s-a desfasurat in perioada 2010-2011 si a vizat realizarea unui nivel minim functional al sistemului, prin introducerea componentelor principale si instalarea sistemului de monitorizare si control compus din 10 puncte fixe si 14 puncte mobile de control automat.

In prezent, rovinieta poate fi cumparata de la subunitatile CNADNR si de la distribuitorii autorizati. Anul trecut, CNADNR a realizat venituri de 188 milioane de euro din vanzarea rovinietei. Potrivit unui comunicat de presa al CNADNR, mai putin de 50% din cele 5.4 milioane de vehicule inmatriculate in tara sunt incluse in sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control al rovinietei ca avand achitate, in momentul de fata, taxele de drum.

Lasă un răspuns