Acasă Politica Rusinos! Vrancea lipseste din Calendarul Sarbatorilor Satului Romanesc – comunicat de presa...

Rusinos! Vrancea lipseste din Calendarul Sarbatorilor Satului Romanesc – comunicat de presa PDL Vrancea

222
0
PDL inca "traieste" in Vrancea
Reclama

PDL Vrancea constata cu indignare ca autoritatile judetene pdlsi locale, dominate de USL, dorm in papuci atunci cand trebuie sa si faca in mod concret ceva pentru promovarea valorilor locale. Asa se face ca unul din putinele motive de mandrie ale vrancenilor – traditia rurala autentica – este complet ignorat din ceea ce ar trebui sa fie  strategia de promovare turistica a satelor romanesti.

Saptamana trecuta, Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Autoritatea Naţionala pentru Turism, Asociaţia Naţionala de Turism Rural Ecologic şi Cultural România  şi Asociaţia „Cele mai Frumoase Sate din România” au semnat  un protocol de colaborare pentru realizarea de acţiuni şi evenimente comune conform calendarului „Sărbătorilor Satului Românesc”.  Prin protocolul incheiat, autoritatile centrale au recunoscut oficial, la nivel guvernamental, un numar de 25 de sarbatori ale satului romanesc, care vor fi promovate in viitor atat in tara, cat si in strainatate, si vor fi sprijinite logistic si financiar.

Reclama

Este mare pacat ca nici Prefectura, nici Consiliul Judetean nu au dat vreo       importanta promovarii acestor traditii rurale mai departe decat a se folosi de ele la nivel declarativ. Pe lista nu se regaseste nici unul din evenimentele traditionale ale Vrancei rurale, cum ar fi festivalul  „Plaiul Tojanului”, cel de la „Poiana Negari”, boteitul oilor din comunele montane sau traditionalele sarbatori campenesti din podgorii. Este evident ca pentru autoritatile judetene aceste manifestari culturale nu conteaza decat daca este campanie electorala”, a declarat Costica Neata, presedintele PDL Vrancea.

 

PDL Organizatia Vrancea

Biroul de Presa

 

 

Lasă un răspuns