Săptămâna prevenirii criminalităţii – COMUNICAT DE PRESĂ Penitenciarul Focşani

Filed under Comunicate de presa, Eveniment

În perioada 30 septembrie – 04 octombrie 2013, are loc cea de-a opta ediţie a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, eveniment organizat  la iniţiativa Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea.

La acţiunea intitulată ,,Oraşul siguranţei pentru copii şi elevi’’, organizată astăzi, 2 octombrie 2013, în Grădina Publică din Focşani, Penitenciarul Focşani a prezentat  o expoziţie cu lucrări  de pictură, goblen, grafică şi sculptură. Exponatele sunt lucrări realizate de către persoanele private de libertate în cadrul atelierelor de creaţie organizate în Penitenciarul Focşani, prin dezvoltarea unor aptitudini sau talente ale acestora, care conduc la modificarea imaginii de sine şi garantează formarea echilibrată a persoanei.

Întreg ansamblul activităţilor de educaţie şi asistenţă psihosocială desfăşurate în unităţile penitenciare contribuie la dezvoltarea personală a indivizilor aflaţi în custodie, în sensul că îi ajută să acumuleze competenţe şi deprinderi utile pentru reintegrarea în comunitate.

 Subcomisar de penitenciare Georgeta Gură, Purtător de cuvânt Penitenciarul Focşani

Lasă un răspuns