Acasă Social ȘCOALA ALTFEL-SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN

ȘCOALA ALTFEL-SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN

163
0
Reclama

În cadrul manifestărilor derulate în cadrul Săptămânii Altfel, polițiștii au fost invitații  elevilor și profesorilor Colegiului tehnic ”Gheorghe Asachi” din municipiul Focșani

 

Reclama

Miercuri, 8 noiembrie a.c., în cadrul Programului Național “Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, polițiștii Serviciilor Ordine Publică și  Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au vizitat elevii Colegiului Tehnic ”Gheorghe Asachi” din municipiul Focșani, unde au derulat activități de prevenire a infracțiunilor pe linia patrimoniului și a delicvenței juvenile, precum și prevenirea și combaterea consumului de droguri și plante etnobotanice. Recomandările generale s-au referit la evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, răspunderea penală a minorilor și, nu în ultimul rând, despre fețele ascunse ale traficului de persoane.

Polițiștii de la Rutieră le-au oferit informații legate de regulile de circulație pietonală, semnificația indicatoarelor și a marcajelor rutiere ce-i privesc pe pietoni.

Totodată, elevii au vizionat spoturi și filmulețe educative care au ilustrat, în mod semnificativ, informațiile oferite de polițiști, printre care și filmul documentar cu caracter preventiv -„Cheia e la tine!“.

Documentarul a constituit baza unor dezbateri purtate cu poliţiştii, privind consecinţele unor fapte de furt sau loviri, consum şi trafic de etnobotanice, de droguri, tâlhării, pentru ca tinerii să nu ajungă autori sau victime ale unor astfel de fapte. Astfel, elevi celor 6 clase au fost puşi în faţa unor mărturii cât se poate de reale ale unor adolescenţi care, fie din ignoranţă, fie din teribilism, au ajuns să plătească greşelile comise cu preţul propriei libertăţi. Au fost prezentate, de asemenea, şi o serie de măsuri preventive menite să reducă riscul de victimizare al minorilor aflaţi accidental în mijlocul unor situaţii conflictuale ce ar putea degenera şi periclita viitorul acestora, iar la final, elevii au primit și  pliante care conțineau recomandări preventive. Această activitate s-a desfășurat în cadrul programului național „Școala Altfel”, pentru educarea împotriva consumului de droguri și plante etnobotanice, reamintirea regulilor primare de circulație rutieră, dar și formarea deprinderilor pentru respectarea regulilor de conviețuire.

 

 

Articolul precedentPoliția vrânceană informează!
Articolul următorProgram audiențe finanțe
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns