Acasă Eveniment ,,Școala de Vară la Muzeul Vrancei’’ cu jandarmii și polițiștii vrânceni

,,Școala de Vară la Muzeul Vrancei’’ cu jandarmii și polițiștii vrânceni

26
0
Reclama

Astăzi, 11 august, jandarmii vrânceni, alături de polițiști de prevenire din cadrul IPJ Vrancea au fost prezenți la Mausoleul Eroilor din Municipiul Focșani, unde au desfășurat activități de prevenire și informare cu un grup de 12 copii, în cadrul proiectului ,,Școala de Vară la Muzeul Vrancei’’.

În timpul întâlnirii, tinerii au aflat de la jandarmii din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale, de ce este important să nu apeleze la violență pentru rezolvarea conflictelor și cum poate fi evitat comportamentul agresiv. Copiii au fost interesați și de modul în care pot semnala și acționa în cazul în care sunt martori sau victime în diferite situații, precum și la riscurile și consecințele consumului de droguri şi alcool.

Reclama

În cadrul aceluiași eveniment, jandarmii montani le-au prezentat elevilor câteva reguli de urmat în drumețiile lor prin pădure și pe traseele montane. De asemenea, echiparea corespunzătoare pe munte, importanța respectării traseelor marcate, atenția privind prevenirea accidentărilor și posibilitatea apelării numărului unic de urgență ,,112’’ în caz de necesitate, au fost subiecte aduse în atenția copiilor.

Campania preventiv – educativă „Vacanță în siguranță” va continua pe toată perioada vacanței de vară, iar în cadrul acesteia vor avea loc întâlniri interactive cu copii și adolescenți.

Articolul precedentZiua comunei Slobozia Bradului sărbătorită în stil religios
Articolul următorRazie a polițiștilor pentru depistare șoferilor drogați
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns