Acasă Eveniment ŞCOALA ŞI VACANTĂ ÎN SIGURANŢĂ

ŞCOALA ŞI VACANTĂ ÎN SIGURANŢĂ

29
0
Reclama

 

In cadrul Programului de prevenire a delincventei juvenile si a victimizarii minorilor în unităţile de învăţămînt şi în zona adiccentă acestora – prioritate nationala si locala pentru anul 2013 pentru asigurarea unui climat corespunzător desfăşurării normale a procesului instructiv-educativ în instituţiile de învăţământ preuniversitar politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii  de la Serviciul de Ordine Publica şi Serviciul Rutier, au elaborat un Plan de masuri pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Reclama

Activitatile propuse în cadrul planului au drept scop siguranta copiilor şi a tinerilor, în cadrul unităţilor de învaăţămant şi în perimetrul acestora cât şi pe perioada vacanţei de vară.

Activităţile educative sunt organizate pentru informarea elevilor cu privire la consecinţele comiterii de infracţiunii precum şi la modalităţile de autoprotecţie, realizarea portretului robot şi modul corect de apelare la serviciul  de urgenta 112. La o serie de activităţi din săptămâna 3/8 iunie, ofiterii CAPC şi cei de la Ordine Publică au fost insoţiţi de d-na Cornelia Crişan inspector de specialitate din cadrul Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de persoane – Centrul regional Galaţi care a prezentat recomandările campaniei „Amunci este un drept! A exploata munca este o infracţiune!”.

Pentru a nu avea incidente nedorite ofiterii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii vin cu urmatoarele recomandari:

–  Nu incurajati violenta si nu proferati injurii! Acestea sunt cauze care duc la declansarea unor conflicte si pot genera violenta;

–         Nu va faceti singuri dreptate!  Unele gesturi pot avea consecinte grave!

–         Nu dati frau liber sentimentelor de ura, invidie, lauda si dgandomanie!

–         Evitati persoanele mai irascibile si puse pe cearta! Nu-i jigniti si nu-i incurajati!

–         Daca sunteti martorul unei agresiuni, interveniti cerand ajutorul profesorilor sau politiei!

–         Nu dati curs provocarilor venite de la persoane aflate in stare de ebrietate!

–         Evitati persoanele dubioase care se afla in perimetrul scolii si doresc sa va atraga la comiterea unor infractiuni (trafic de droguri, trafic de persoane si violenta, etc..)

–         Nu acceptati compania persoanelor necunoscute, ele pot fi autoare sau complice la infractiuni.

Pana la sfarsitul semestrului politistii vor desfasura activitati de prevenire în toate unitatile de învatamant.

 

COMPARTIMENTUL DE ANALIZA

SI PREVENIRE A CRIMINALITATII

 

Articolul precedentAschiuta
Articolul următorDosarul coruptiei din CJ Vrancea, incurcat in numere
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns