Acasă Eveniment Scolile de la sate vor avea internet gratie fondurilor structurale

Scolile de la sate vor avea internet gratie fondurilor structurale

34
0
Reclama
Peste 2.400 de scoli din tara, din mediul rural si mic urban, vor avea acces la internet, in urma implementarii unui proiect cu o finantare de peste 135,4 milioane de lei. Luni, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, si ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, au semnat contractul de finantare din fonduri structurale prin Axa prioritara III, pentru proiectul „Internet in scoala ta. Conectarea la internet broadband a unitatilor scolare din zona rurala si mic urbana”.
Proiectul va fi implementat in 12 luni de la data semnarii contractului de finantare si vor fi conectate la internet prin conexiune broadband peste 2.400 de scoli.
Potrivit estimarilor facute, de facilitarea accesului la resursele educationale prin intermediul conexiunii la internet vor beneficia aproximativ 650 mii de elevi si 48 mii de profesori din mediul rural. O data cu acest proiect, va fi implementat si un sistem de monitorizare, de management al retelei si suport Call-center si vor fi instruite persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanta, durabilitatea si sustenabilitatea operationala a proiectului si persoane cu atributii de administrare regionala a retelei.
Reclama
Articolul precedentUltima ora:Copac cazut pe masina in Focsani
Articolul următorNumarul firmelor suspendate a scazut in 2011 cu 59,68%
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns