Se plătește impozitul pe veniturile din inchirieri camere

Filed under Economie

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea reaminteşte contribuabililor care realizează venituri din închirierea de camere în scop turistic că, 25 noiembrie 2015, este termenul de plată pentru rata a doua din impozitul pe venit.

Norma anuală de venit aprobată pentru judeţul Vrancea, în 2015, potrivit Deciziei directorului general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi nr. 21/12.01.2015, corespunzătoare unei camere de închiriat, pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsa între una si 5 camere inclusiv, este de 10.800 lei/camera/an, indiferent de categoria localităţii şi de amplasamentul locuinţei.

Norma anuală de venit, se ajustează cu următorii coeficienţi de corecţie, fără a depăşi procentul de 30% prevăzut de art.2 alin.(3) din Ordinul 22/2012:

  1. a) reducerea cu 10% a normelor anuale de venit in situaţia în care camerele nu sunt dotate cu instalaţii de apa, canalizare, electrice si de încălzire proprii sau comune;
  2. b) reducerea cu 10% a normelor anuale de venit in situaţia în care camerele nu sunt dotate cu instalaţii sanitare proprii puse în exclusivitate la dispoziţia turiştilor;
  3. c) reducerea cu 10% a normelor anuale de venit în situaţia în care camerele au o suprafaţa mai mică de 10 mp;
  4. d) reducerea cu 10% a normelor anuale de venit în situaţia in care camerele au mai mult de 2 locuri de cazare.

 

Biroul comunicare şi servicii interne

Lasă un răspuns