Acasă Eveniment Secțiile de votare păzite de angajații MAI – INFORMARE

Secțiile de votare păzite de angajații MAI – INFORMARE

139
0
Reclama

Conform Planului general de măsuri al M.A.I. privind menţinerea şi asigurarea ordinii si siguranţei publice, premergator şi pe timpul desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, la nivelul structurilor teritoriale ale M.A.I. din judeţul Vrancea s-a constituit Comandamentul Operaţional. Acesta asigură gestionarea misiunilor complexe de menţinere sau asigurare a ordinii publice.

La nivelul judeţului Vrancea au fost înfiinţate 357 de secţii de votare, 181 dintre aceste fiind repartizate IPJ Vrancea, 97 de secţii au fost repartizate IJJ Vrancea, 71 de secţii au fost repartizate ISU Vrancea, iar 8 sectii au fost repartizate serviciilor publice comunitare. Cei 364 de poliţişti, 194 de jandarmi, 142 de pompieri şi 16 lucratori ai prefecturii, planificaţi în dispozitivul de pază, vor desfăşura activităţi prevăzute în legislaţia incidentă (legea 35/2008, HG 67/2012, Hotărâri ale BEC şi BEJ, Dispoziţii ale MAI-IGPR)

Reclama

În judeţul Vrancea în zilele de 8,9,10 decembrie a.c. vor fi angrenaţi alţi 355 de poliţişti/zi şi 45 de  jandarmi/zi, care vor desfăşura activităţi specifice de menţinere a ordinii şi siguranţei publice. 80 de lucrători ISU/zi vor asigura intervenţia de la sediile subunităţilor de pompieri din judeţ în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

La nivel judeţean, pe timpul campaniei electorale precum şi în ziua desfaşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat au fost constituite echipe operative şi rezerve care se vor deplasa în zonele unde există riscul producerii unor acte de tulburare a ordinii publice, pentru soluţionarea unor situaţii neprevăzute şi în scopul lămuririi sau verificării unor sesizări, incidente sau evenimente în legătură cu procesul referendumului.

Conform dispoziţiilor M        .A.I. pentru IPJ Vrancea a fost repartizat un ofiţer din cadrul I.G.P.R. care va desfăşura activităţi de monitorizare a modului de punere în aplicaţie a dispoziţiilor emise, precum şi de asigurare a celerităţii cercetării evenimentelor sesizate/produse.

 

Articolul precedentUSL- istul Pavel Constantin – patron de abator in Homocea – a incercat sa-i provoace un accident grav candidatului ARD Florin Secară – comunicat de presă
Articolul următorAlin Trășculescu este liber!
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns