Acasă Eveniment Sef de serviciu la DGASPC Vrancea, judecat pentru luare de mita

Sef de serviciu la DGASPC Vrancea, judecat pentru luare de mita

29
0
Reclama

Aurelian Nanu, sef al Serviciului de Stabilire Plati si Prestatii Sociale din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea, a fost trimis in judecata in stare de arest pentru luare de mita. Alaturi de acesta, in acelasi dosar va mai fi judecat si Stefan Dima, originar din Dumitresti, pentru complicitate la dare si luare de mita. Ambii sunt arestati in cauza din mai, cand au fost prinsi in flagrant avand asupra lor cateva mii de lei, bani dati de un denuntator pentru rezolvarea unui dosar de handicap.

Nanu si Dima au fost pusi sub acuzatie in luna mai anul acesta, in timpul anchetei stabilindu-se ca cei doi avea pusa la cale o “afacere” profitabila, in cadrul careia scoteau dosare de handicap pe banda rulanta, in baza carora mai multe persoane, fara probleme de sanatate, primeau pensie. De altfel, lucrurile ar fi putut continua la nesfarsit, intrucat tocmai Nanu era cel care, prin prisma postului pe care il detinea, se ocupa de plata drepturilor banesti cuvenite persoanelor cu handicap. Totul se facea, spun anchetatorii, prin Dima, care gasea “clienti” si, contra unei sume stabilite anterior, ii pasa dosarul lui Nanu. Acesta, ulterior, avea grija ca dosarele de handicap sa treaca fara probleme de comisiile medicale pentru avizare.

Reclama

In rechizitoriu se arata ca Dima a pretins si primit sume de bani in contul ajutorului pe care l-a acordat unor persoane care au obtinut diagnostice fictive, pentru a se incadra in diferite grade de handicap. De asemenea, in timpul anchetei s-au mai descoperit si alte fapte similare. Pe de cealalta parte, seful serviciului plati de la DGASPC Vrancea mai este acuzat si ca a primit bani de la un denuntator pentru a urgenta programarea vizitei in fata comisiei medicale.

Articolul precedentSedinta de constituire fraudata la Brosteni
Articolul următorUcigasul asistentei de la radiologie, 25 de ani cu executare
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns