Acasă Politica Şi la ce-ţi foloseşte că ştii, Laure? – declaratie de presa PDL...

Şi la ce-ţi foloseşte că ştii, Laure? – declaratie de presa PDL – Ionut Filimon

286
0
Reclama

 

Reclama

În ultimele zile, după ce un om și-a găsit sfârșitul într-o groapă nesemnalizată, am asistat la o ofensivă sufocantă a deputatului Laur împotriva primarului Didi, pe tema administrării oraşului Focşani. Evident, Laur a început campania electorală.  Și, la fel de evident, vrea să arate că se pricepe şi la protecţia muncii pe şantiere, și la proiectele de investiții pe care le derulează primăria, și la curățenie, și la multe alte lucruri care l-ar recomanda pentru scaunul de primar.

E ușor să apari la mormântul lui Emil Cârcei, după ce te-ai documentat pe Google, și să explici, savant cum trebuiau semnalizate șanțurile.  Din păcate este tardiv. Pentru că tragedia s-a petrecut deja iar mortul de la groapă nu se mai întoarce. Ar fi fost util dacă ți-ai fi arătat cunoștințele în materie de protecție a șantierelor cu câteva zile mai înainte. S-ar fi evitat o tragedie.

La ce-ți folosește că știi atâtea despre investițiile pe care primăria le derulează în Focșani dacă n-ai luat atitudine atunci când locuitorii din Sud s-au revoltat în fața drujbarilor angajați să le distrugă copacii?

La ce ne folosește că tu, Laure, știi dacă nu ai suflat un cuvânt când colegii tăi din PNL, consilieri locali, au votat alături de PSD pentru suplimentarea de la bugetul local a sumelor  alocate pentru reabilitarea Școlii Ștefan cel Mare, în condițiiile în care aceste lucrări ar fi trebuit executate, conform contractului, din fonduri europene. Sunt sigur că, așa cum le știi pe toate, ai știut și că acolo s-a făcut o șmecherie pe bani publici, dar ai tăcut.

 La fel ai tăcut, Laure, și când colegii tăi liberali, din Consiliul Local au închiriat spații comerciale, pentru firmele lor, în Piața Unirii, plătind o chirie de 3-4 euro pe metru pătrat iar nu de 200 – 300 de euro cât este prețul pieții. Poate a fost legal, dar cu siguranță a fost imoral și păgubos pentru bugetul Focșaniului.

Laure, nu te-am văzut revoltat, asemenea celorlalți focșăneni, când conducerea ENET, întâmplător formată tot din liberali „competenți“ a oprit apa caldă în tot Focșaniul, astă vară, motivând că furnizarea de apă caldă produce pagube societății. 

Și atunci, repet, la ce-ți folosește că știi atâtea lucruri, Laure și, mai ales, la ce ne folosește nouă, focșănenilor, că tu știi ?

LA NIMIC!

Ai fi un primar la fel ca și cel de acum, care știe dar tace, care acoperă hoțiile pe bani publici, care își favorizează clientela politică, pe care nu-l interesează decât să-i fie bine lui și găștii din care face parte și care își râde de focșăneni  ori de câte ori are ocazia, pentru că s-au lăsat păcăliți și l-au votat.

 

Ionut FILIMON

 

 

Lasă un răspuns