Acasă Eveniment Societăţi din Vrancea folosite pentru spălarea banilor clanului „Marin”

Societăţi din Vrancea folosite pentru spălarea banilor clanului „Marin”

192
0
Reclama

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism fac cercetări asupra a 19 persoane, respectiv un grup infracţional organizat specializat în delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani. Astfel, procurorii DIICOT au efectuat 36 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Vrancea, Buzău, Ilfov, Brăila şi municipiul Bucureşti. Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind membri ai clanului “MARIN“, din Buzău.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău şi B.C.C.O. Ploieşti, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul D.C.C.O. , S.C.C.O. Vrancea, S.C.C.O. Brăila şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti. Potrivit unui comunicat al DIICOT, 43 de persoane vor fi audiate, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile ce se impun.

Reclama

„Membrii grupării au utilizat 17 societăţi comerciale, pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. Invinuiţii au încasat in aceasta modalitate importante sume de bani de la adevăraţii beneficiari – societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii metale feroase şi neferoase, emise de firmele de tip „fantomă” controlate de către învinuiţi, au virat în contul societăţilor „furnizoare” peste 52.000.000 lei.

Sumele de bani au fost retrase din conturi de către membrii grupării, în baza unor acte justificative false şi predate în numerar liderilor grupării, care le- au utilizat pentru achiziţionarea de terenuri, imobile de locuit şi autovehicule de lux, în valoare totală de circa 1.000.000 euro. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 8.000.000 lei, reprezentând impozit pe profit”, se arată în comunicat DIICOT.

Lasă un răspuns