Acasă Social Spune ce vrei pentru oraşul tău!

Spune ce vrei pentru oraşul tău!

58
0
Reclama

 

Primăria Municipiului Focşani a întocmit calendarul privind elaborarea proiectului de buget pentru anul 2014, urmând ca, până pe data de 1 iulie, proiectul să fie înaintat Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea.

Reclama

Elaborarea unui buget realist, bazat pe nevoile comunităţii, nu poate fi efectuat decât prin consultarea cetăţenilor şi implicarea directă a acestora în procesul de luare a deciziilor publice, la nivelul administraţiei publice locale.

Astfel,  în luna iunie sunt prevăzute a se realiza întâlnirile cu cetăţenii, mediul de afaceri şi mass media, în cele 6 zone ale municipiului, întâlniri la care vor participa specialişti din cadrul primăriei, conducerea acesteia şi consilierii locali arondaţi pe fiecare zonă.

 

Graficul întâlnirilor se prezintă astfel:

Nr. crt.

Denumirea zonei

Zona

Data şi ora întâlnirii

Locul desfăşurării

1 Gara II 04.06.2013 / 17.00 Liceul economic
2 Centru + Obor I 05.06.2013 / 17.00 Scoala nr. 2
3 Bahne III 11.06.2013 / 17.00 Scoala nr. 3
4 Autogara IV 12.06.2013 / 17.00 Scoala nr. 10
5 Sud  V 18.06.2013 / 17.00 Scoala nr. 8
6 Mandresti VI 19.06.2013 / 17.00 Scoala generala

 

În cadrul acestor întâlniri cetăţenii au ocazia să observe modul în care sunt folosiţi banii comunităţii şi să contribuie în mod concret la elaborarea bugetului pentru anul următor, prin identificarea nevoilor, a problemelor ce trebuie rezolvate, ţinând cont de condiţiile specifice zonei. Totodată au posibilitatea să-şi expună direct problemele de interes general sau, prin completarea unei fişe de proiect, să detalieze proiectul propus şi amplasamentul acestuia. Fiecare proiect va fi analizat de specialişti şi va putea fi cuprins în buget, în funcţie de importanţa acestuia pentru comunitate şi în măsura în care există posibilităţi de finanţare.

Aceste întâlniri se vor desfăşura, ca în fiecare an, din 2003 şi până în prezent, sub deviza „Spune ce vrei pentru oraşul tău!”, astfel încât, pentru anul următor, să avem un buget realist, în concordanţă cu nevoile stringente ale comunităţii.

 

Vă aşteptăm să vă spuneţi punctul de vedere!

Comunicat de presa Primaria municipiului FocsaniPrimaria Focsani

 

Articolul precedentComuna Virtescoiu este intr-un amplu proces de modernizare
Articolul următorAvertizare de furtuni violente
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns