Acasă Comunicate de presa Statutul Elevului – un pas mai aproape de aprobare

Statutul Elevului – un pas mai aproape de aprobare

187
0
Reclama

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), în calitate de structură reprezentativă a elevilor din România, continuă demersurile privind adoptarea Statutului Elevului. Având în vedere angajamentele făcute de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Legea Educaţiei Naţionale nr.1/2011, adoptarea Statutului Elevului este o necesitate şi trebuie să reprezinte o prioritate şi pentru Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel, în conformitate cu:

  1. Art.80, alin.(1) din Legea nr.1/ 2011, Învățământul preuniversitar este centrat pe beneficiari. Toate deciziile majore sunt luate prin consultarea reprezentanților beneficiarilor primari, respectiv a Consiliului Național al Elevilor sau a altor asociații reprezentative ale elevilor, […]
    1. Art.80, alin.(2), Ministerul Educației Naţionale împreună cu Consiliul Național al Elevilor și organizațiile guvernamentale și nonguvernamentale reprezentative, elaborează un statut în care sunt prevăzute drepturile și îndatoririle elevilor, care se aprobă prin Ordin al Ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului. În baza acestui statut, fiecare unitate de învățământ își elaborează regulamentul școlar propriu. Consiliul Naţional al Elevilor a înaintat o propunere a Statutului Elevului pe care, în urma dezbaterii publice, a înregistrat-o la Ministerul Educaţiei Naţionale.      Consiliul Naţional al Elevilor se bucură, în demersul său, de sprijinul Ministerul Educaţiei Naţionale, alături de Federaţia Sindicatelor Libere din Învătământ şi de Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar.  În perioada următoare vor avea loc negocieri pe conţinutul Statutului Elevului, între toţi actorii implicaţi în actul educaţional. Menţionăm că este necesar ca acest document să fie aprobat în cel mai scurt timp, deoarece elevii vor avea oportunitatea de a accesa un cadru de conștientizare a drepturilor și obligațiilor acestora printr-o metodă directă și concisă, având în vedere faptul că toate informațiile din diferite documente sunt regăsite în statut.
Reclama
Articolul precedentSotul primaritei din Slobozia Ciorasti – accident mortal la Gologanu
Articolul următorPiata agroalimentara din Vulturu a fost inaugurata
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns