Acasă Eveniment Stop violenţei împotriva copiilor!- Un zâmbet pentru copii noştri

Stop violenţei împotriva copiilor!- Un zâmbet pentru copii noştri

178
0
Reclama

Profitând de faptul că în această perioadă se desfăşoara programul naţional „Şcoala Altfel”, la data de 07 aprilie 2015, orele 10.00, la Căminul Cultural Popeşti a avut loc o activitate cultural artistică în cadrul proiectului „Stop violenţei împotriva copiilor!- Un zâmbet pentru copii noştri!”.

Proiectul, care se desfăşoară sub egida UNICEF cu colaborarea PSI România, are ca iniţiatori primăriile din localităţile Popeşti, Sihlea, Slobozia Bradului şi Vârteşcoiu, iar ca parteneri Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, DSP Vrancea şi DGASPC Vrancea, cu scopul implicării comunităţii în reducerea violenţei asupra copilului.

Reclama

Activitatea a debutat cu sceneta „Bătaia NU este ruptă din Rai!”, susţinută de un grup de copii din com. Popeşti, care au fost „actori pentru o zi”, aceasta având scopul de a evidenţia un conflict spontan dintre mamă şi fiică, precum şi efectele psihicea ale violenei verbale şi fizice. Pentru efortul depus micii actori au fost recompensaţi cu dulciuri şi tricouri cu mesajul „STOP VIOLENŢA!”, după care a urmat un minirecital artistic susţinut de copii talentaţi din localitate.

Poliţiştii participanţi la eveniment au prezentat materiale video preventive şi au vorbit copiilor despre prevenirea violenţei, siguranţa în unităţile de învăţământ şi prevenirea accidentelor rutiere.

Auditoriul a fost format din cei 120 de elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 1 Popeşti care au fost însoţiţi de părinţi şi cadre didactice, aceştia având ocazia să admire şi o expoziţie de desene cu tema „Stop Violenţei” realizata de colegii lor.

Activităţile pe această linie au fost coordonate la nivelul comunei Popeşti de Diana Bratosin – asistent social în cadrul primăriei din localitate, acestea urmând să fie continuate în perioada următoare şi în celelalte localităţi partenere în proiect.

Lasă un răspuns