Suport pentru persoanele private de libertate cu handicap aflate în custodia Penitenciarului Focşani – COMUNICAT DE PRESĂ

Filed under Comunicate de presa, Eveniment

În data de 10 octombrie 2013, la sediul Penitenciarului Focşani, a avut loc o dezbatere cu tema „Suport pentru persoanele private de libertate cu handicap”. La activitate au participat specialişti din cadrul sectorului educaţie şi asistenţă psihosocială alături de cadrele medicale din Penitenciarul Focşani, reprezentanţi ai Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Vrancea – Comisia de expertiză a persoanelor cu handicap pentru adulţi, ai Serviciului Public de Asistenţă Socială din Focşani, precum şi 8 persoane private de libertate cu handicap, aflate în custodia unităţii.

Această acţiune face parte din activităţile ce au ca scop medierea relaţiilor cu instituţiile abilitate şi crearea unei proceduri eficiente de lucru pentru o bună colaborare,  actualizarea informativă a persoanelor private de libertate asupra legislaţiei în domeniu.

Penitenciarul Focşani acordă asistenţă socială persoanelor private de libertate şi este preocupat permanent, de integrarea în grup a vârstnicilor aflaţi în executarea unei pedepse privative de libertate, prin reducerea diferenţelor dintre viaţa carcerală şi cea din comunitate.

Buna colaborare cu instituţiile care au ca misiune acţiuni cu caracter social adresate persoanelor în dificultate, a făcut ca reprezentanţii acestora să răspundă prezent invitaţiei, ocazie cu care au fost oferite materiale informative şi au avut loc discuţii interactive .

Persoanele private de libertate au participat activ la discuţii, lămurind aspecte despre  legislaţie şi drepturile pe care le au pe parcursul executării pedepsei privind situaţia lor de persoană cu handicap şi totodată posibilitatea de a-şi clarifica situaţia şi anumite drepturi după liberare.

 Subcomisar de penitenciare Georgeta GURĂ, Purtător de cuvânt

Penitenciarul Focşani

Lasă un răspuns