Acasă Eveniment Teparul de la Adjud, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Teparul de la Adjud, trimis in judecata pentru trafic de influenta

133
0
Reclama

Viorel Cruceru, adjudeanul de 56 de ani retinut la inceputul anului intr-un dosar de trafic de influenta, a fost trimis in judecata in stare de arest. Pe langa mai multe fapte de trafic de influenta, Cruceru mai este acuzat de fals si uz de fals. Potrivit procurorilor, adjudeanul a mai suferit condamnari anterioare pentru fapte asemanatoare, ultima sentinta, de cinci ani de inchisoare, fiindu-i aplicata la judecata pe fond in ianuarie anul trecut.

In dosarul in care a fost arestat preventiv, Cruceru este acuzat ca, in perioada 2010 – 2011, a excrocat cinci persoane, pe care, contra unor sume de bani, ar fi trebuit sa le ajute cu diverse favoruri pe la institutii din judet sau din tara. In rechizitoriu se arata ca adjudeanul le spunea credulilor ca are cunostinte in randul magistratilor, pe la ministere sau in prefecturi si le promitea ca le va mijloci angajari sau pensionari anticipate. Cel mai mare prejudiciu retinut lui Cruceru se ridica pana acum la 74.200 de lei si 15.700 de euro, sume incasate de la o singura persoana, pe care inculpatul ar fi trebuit sa o ajute sa obtina la licitatie utilaje confiscate sau gajate, la un pret derizoriu.

Reclama

Pe de cealalta parte, cea mai mica suma solicitata pentru favoruri este de 1.500 de lei, insa Cruceru a cerut pentru „cunostintele” sale si 6 sau 7 mii de lei, precum si 22.140 de lei. Cruceru s-a mai laudat, conform datelor din rechizitoriu, si cu pile la Ministerul Transporturilor, la Prefectura Bacau, dar si in cadrul instantelor din judet. Pana acum, desi sunt persoanelor excrocate sa fie si mai mare.

 

Articolul precedentPolitisti injurati si scuipati ca la usa cortului
Articolul următorVinzator batut si cu banii luati
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns