Acasă Economie Termen limita pentru depunerea declaratiei impozitului pe profit

Termen limita pentru depunerea declaratiei impozitului pe profit

153
0
Reclama
 

sediu finante
 

 

 

 

 

Reclama

            Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea reaminteşte contribuabililor interesaţi că marţi, 25 martie 2014, este termenul limită pentru depunerea formularului 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit ” aferent anului 2013.

Formularul 101 „Declaraţie privind impozitul pe profit” pentru anul 2013, se completează şi se depune de către plătitorii de impozit pe profit, cu excepţia:

a) organizaţiilor nonprofit;

            b) contribuabililor care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură;

            c) persoanele juridice care, în cursul anului fiscal, se dizolvă cu lichidare;

            d) persoanele juridice care, în cursul anului fiscal, se dizolvă fără lichidare.

Conform instrucţiunilor de completare a formularului 101, rubrica „Perioada” se completează astfel:

  • 1 februarie – 31 decembrie, pentru anul 2013, în cazul persoanelor juridice romane plătitoare de impozit pe profit, care, la data de 31 decembrie 2012, au îndeplinit condiţiile de a fi microîntreprindere, şi, începând cu 1 februarie 2013, au fost obligate sa plătească impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, iar in cursul anului devin plătitoare de impozit pe profit, deoarece depăşesc plafonul de 65.000 de euro sau obţin mai mult de 20% din venituri din venituri din consultanţă şi din management;
  • perioada cuprinsă între data de întâi a primei luni din trimestrul în care contribuabilii au început să desfăşoare activităţi în domeniul bancar, cel al asigurărilor, reasigurărilor, pieţei de capital si jocurilor de noroc şi sfârşitul anului de raportare, în cazul contribuabililor plătitori de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care în cursul anului încep să desfăşoare activităţi in domeniul bancar, în asigurări şi reasigurări, piaţa de capital şi jocuri de noroc, iar începând cu trimestrul respectiv devin plătitori de impozit pe profit.
  •  1 ianuarie – 30 iunie, pentru anul 2013, în cazul sediilor permanente care închid perioada impozabilă la data de 30 iunie 2013 şi, respectiv, 1 iulie – 31 decembrie, în cazul sediului permanent desemnat pentru perioada impozabilă 1 iulie – 31 decembrie 2013, pentru persoanele juridice străine care desfăşoară activitatea prin intermediul mai multor sedii permanente în România.

Declaraţia se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creanţelor fiscale datorate de către contribuabili.

Declaraţia anuală de impozit pe profit se completează cu ajutorul programului de asistenţă care poate fi descărcat de pe de pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală: www.anaf.ro , categoria Declaraţii electronice/Descărcare declaraţii.

Formularul se depune la organul fiscal competent, în format .pdf, cu fişier .xml ataşat, pe suport CD, însoţit de formatul hârtie, semnat şi ştampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, conform prevederilor legale.

Reamintim contribuabililor că potrivit OUG 8/2014  a fost  abrogată prevederea de la art. 83 alin. (5) din Codul de procedura fiscală, privind obligaţia certificării declaraţiilor anuale de către un consultant fiscal, în schimb contribuabilul are posibilitatea de a opta pentru certificarea declaraţiilor depuse la autorităţile fiscale, inclusiv a declaraţiilor rectificative. Certificarea declaraţiilor fiscale de către contribuabili reprezintă un criteriu de evaluare în analiza de risc fiscal, când se va efectua selecţia contribuabililor supuşi inspecţiei fiscale.

            Nerespectarea obligaţiei de depunere a Declaraţiei anuale privind impozitul pe profit se sancţionează conform prevederilor Codului de Procedură Fiscală aprobat prin Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare cu amendă de la 1.000 lei  la 5.000 lei.

 

Biroul comunicare şi servicii interne

Articolul precedentPancenii isi aleg primarul in luna mai
Articolul următorFirme amendate ca nu si-au montat sisteme de supraveghere
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns