Tetra Pak lansează primul program de ecologie din România ce folosește realitatea virtuală, în Vrancea

Filed under Eveniment

„Caravana cu Potențial” – un proiect de responsabilitate socială al companiei Tetra Pak, care îmbină realitatea virtuală cu educația ecologică într-o experiență unică de învățare interactivă.

Bucureşti, 8 mai 2019 – „Caravana cu Potențial” va vizita în perioada 8-31 mai un total de 60 de clase de a V-a, a VI-a și a VII-a din 20 de școli din județele Galați, Bacău și Vrancea. Școlile au fost selectate de specialiști în ecologie de la ONG-ul partener, Act for Tomorrow, în funcție de viziunea profesorilor despre viitorul educației ecologice. Programul dezvoltat de Tetra Pak folosește o aplicație de realitate virtuală (VR) gândită să dezvolte educația ecologică a elevilor, încurajându-i să colecteze ambalaje din materiale diferite și să le separe în cele 4 categorii de deșeuri, într-un univers animat.

„Profesorii celor 20 de școli selectate au proiectat în eseurile lor un viitor promițător, în care educația este centrată pe practici reponsabile care susțin un sistem de consum sustenabil. Vrem să construim acest viitor împreună cu ei. «Caravana cu Potențial» este a doua ediție a programului nostru de educație ecologică «Din grijă pentru mediu», menit să crească nivelul de conștientizare al noii generații în legătură cu importanța reciclării. – Aliki Mimilidou, Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe

Dana Antohie, profesor la Școala Şcoala nr. 5 „Cuza Vodă” din Galați, consideră că „Educația ecologică este o prioritate în acest moment și ideea de a folosi realitatea virtuală pentru acest lucru este perfect adaptată nevoilor de învățare ale tinerei generații.

Elevii celor trei clase care vor acumula cel mai bun punctaj în aplicația de realitate virtuală vor fi premiați cu o vizită la Vrancart, cel mai mare centru de reciclare a hârtiei din România, respectiv rechizite din materiale reciclate.

Lasă un răspuns