Tineretul Naţional Liberal : Mediul rural este o resursă neexploatată a economiei româneşti – COMUNICAT DE PRESĂ

Filed under Politica

Tineretul Naţional Liberal consideră că mediul rural poate fi o resursă importantă de dezvoltare economică a României. În acest sens, tinerii liberali au dezvoltat în cadrul structurii naţionale, TNL Rural, o organizaţie dedicată proiectelor de dezvoltare rurală.

La acest sfârșit de săptămână, la Palatul Parlamentului a avut loc Conferinţa de alegeri a Biroului Executiv Naţional al TNL Rural, în urma căreia Cornel Constantin Poteraşu a fost ales preşedinte, iar Cristian Ancuţa, secretar general. La eveniment au fost invitați membri din conducerea BPN al TNL, deputatul PNL Gigel Știrbu, reprezentanți ai Comisiei de Agricultură a TNL și reprezentanți ai departamentului de comunicare al TNL.

În cadrul acestei şedinţe, tinerii liberali au adoptat rezoluţia „Să redăm tinerilor România rurală”, rezoluţie care se bazează pe realităţile şi necesităţile ţării din acest moment şi aduce o rezolvare a problemelor existente.

Astfel, tinerii liberali își concentrează atenția pe probleme precum nivelul scăzut de trai al locuitorilor din mediul rural, care generează exodul majorităţii tinerilor din mediul rural spre mediul urban şi apoi spre pieţele externe de muncă, depopularea mediului rural şi implicit a ţării și creşterea incidenței abandonului şcolar în rândul tinerilor.

TNL Rural propune reducerea decalajului între mediul rural şi cel urban prin educarea şi formarea tinerilor din mediul rural. De asemenea, aceștia trebuie încurajați să se implice în administraţia locală, putând contribui astfel la îmbunătăţirea condiţiilor de trai din acest mediu.

T comunică – Departamentul de comunicare al TNL

Lasă un răspuns