Transportatorii de valori încalcă legea

Filed under Social

 

În vederea prevenirii şi combaterii unor evenimente negative pe linia unităţilor care manipulează, depozitează sau fac trasnsport de valori monetare, în perioada 10 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015 poliţiştii vrânceni au desfăşurat o campanie pentru siguranţa operaţiunilor cu numerar.

În acesta perioada poliţiştii au desfăşurat activităţi de informare, îndrumare şi conştientizare a administratorilor de unităţi economice nou înfiinţate cu privire la asigurarea unităţii cu mijloace mecanico-fizice şi electronice de efracţie, precum şi de control şi evaluare a măsurilor de securitate adoptate de agenţii economici, ca urmare a controalelor anterioare efectuate.

Poliţiştii au verificat 593 unităţi (100 market-uri, 131 casierii, 63 staţii de distribuţie a produselor petroliere, un centru de procesare şi 298 alte locuri de depozitare) şi controlate un număr de 29 autospeciale de transport valori.

Ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate un număr de 42 sancţiuni, în valoare de 28.000 lei, din care: 33 sancţiuni în valoare de 16.000 lei au fost aplicate la obiectivele economice, iar 9 sancţiuni în valoare de 12.000 lei au fost aplicate transportatorilor de valori.

În perioada urmatoare vor fi continuate astfel de activităţi.

Informare de presă bani

Lasă un răspuns