Acasă Eveniment Transportatorii din România alături de deputatul Ion Ștefan. Aceștia susțin proiectul parlamentarului...

Transportatorii din România alături de deputatul Ion Ștefan. Aceștia susțin proiectul parlamentarului privind plafonarea prețului la carburanți

343
0
Reclama

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) susține proiectul de lege inițiat de Ion Ștefan, deputatul Forța Dreptei, prin care se propune reducerea accizei la carburanți cu 50% și a TVA la motorină și benzină la 5%, cu o aplicabilitate de 12 luni. Printr-un comunicat de presă remis mass-media, FORT a solicitat Guvernului României o plafonare a prețurilor la carburanți, după modelul altor state europene care deja au recurs la această practică. Operatorii din transport spun că plafonarea prețurilor la carburanți este ”unica soluție ce se poate aborda pe termen scurt pentru consumatorii persoane fizice și juridice, până când toți factorii instituționali rezolvă dilema sau trilema economică ce a generat fenomenul de la pompe”, după cum se arată în comunicat. În plus, FORT îndeamnă românii care sunt afectați de explozia prețurilor la motorină și benzină să protesteze pentru a transmite un mesaj guvernanților. ”Să susțină prin toate mijloacele legale protestele ce urmează să se desfășoare la intrarea în stațiile de alimentare din întreaga țară” este îndemnul celor din transporturi din România. FORT dă exemplul Sloveniei și Ungariei care au plafonat prețurile și critică lipsa de implicare în acest subiect a Guvernului condus de Nicolae Ciucă. ”Țări precum Ungaria și Slovenia, în care politicienii nu invocau stocurile de țiței ce ar trebui să ne liniștească pe toți, așa cum se întâmpla în urmă cu trei luni în România, au plafonat prețurile carburanților pentru consumatorii interni, persoane fizice și juridice. Ne dorim să aflăm la 3 luni de la acele declarații, de la orice oficial al statului român, care este legătura între stocurile invocate și prețurile de la pompă. Se pare că acest guvern nu a găsit încă, în trei luni, un specialist care să răspundă întrebării de mai sus”, precizează FORT în comunicat.

De asemenea, operatorii români de transport salută inițiativa legislativă parlamentară a celor de la Forța Dreptei, prin care să fie redusă cota TVA la 5%, dar solicită Guvernului ca aceasta să ia forma unei Ordonanțe de urgență pentru un efect imediat.

Reclama

În altă ordine de idei, săptămâna trecută, Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților a dat un aviz favorabil la propunerea legislativă susținută de parlamentarii Forța Dreptei privind reducerea accizei la carburanți cu 50% și a TVA la carburanți la 5%. ”Propunerea noastră este ca cele două măsuri protecționiste pentru români să se aplice timp de 12 luni. Votul favorabil dat de majoritatea din Comisie vine după ce prețul la benzină a trecut în aceste zile de 9 lei/litru. Rog vrâncenii și pe toți românii să le ceară parlamentarilor, indiferent de coloratura politică, să sprijine acest proiect de lege! Avem nevoie de o reducere a prețurilor la pompă!”, a spus și deputatul Ion Ștefan.

Lasă un răspuns