TREI PERSOANE REȚINUTE PENTRU ÎNŞELĂCIUNI PRIN METODA „ACCIDENTUL”

Filed under Eveniment

Poliţiştii din Vrancea, cu sprijinul Direcției OperațiuniSpeciale, au efectuat 5 percheziţii la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”.

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore.

 

La data de 25 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 5 percheziții într-un penitenciar, precum și la locuințe din județul Giurgiu și din municipiul București, la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda „Accidentul”.

La activități au participat și polițiști de la Direcția Investigații Criminale a Poliției Române, de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București și de la  inspectoratele de Poliție Județene Giurgiu și Galați.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și conduse la sediul Inspectoratului de  Poliție Județean Vrancea, trei persoane, față de care a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, respectiv complicitate la infracțiunea de înșelăciune.

Prejudiciul cauzat este de 19.200 de euro și 4.000 de lei.

Cele trei persoane urmează a fi prezentate Judecătoriei Focșani, cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiune, poliţiştii vă recomandă:

Nu oferiţi date cu caracter personal prin intermediul convorbirilor telefonice, indiferent de calitatea invocată de interlocutorul de la capătul firului!

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că au calităţi oficiale!

Notaţi numărul de telefon de pe care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi!

 

CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ?

În cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare:

1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau

2) în cazul unor accidente soldate numai cu pagube materiale, înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie.

Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

 În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii!accident struguri

Lasă un răspuns