Acasă Eveniment Tribunalul Vrancea: Primaria Andreiasu, fara alegeri anticipate.

Tribunalul Vrancea: Primaria Andreiasu, fara alegeri anticipate.

194
0
Reclama
Comuna vranceana Andreiasu de Jos, aflata intr-o situatie mai delicata din cauza lipsei de comunicare din consiliul local, nu a reusit sa isi rezolve problemele nici in instanta. Aceasta pentru ca, dupa ce primarul Ionel Budeanu a solicitat Tribunalului Vrancea dizolvarea consiliului local, instanta i-a respins cererea.budeanu

Procesul s-a tot amanat, de parca nu puteau sa dea solutia de la inceput. Acum, legal, tot ce pot face este sa convoc din nou consiliul local. Poate acum le-a mai venit mintea la loc, speranta moare ultima”, a declarat pentru Avocatura.com primarul Budeanu.

Neintelegerile din comuna Andreiasu nu au fost transate prea clar in instanta. In mai, deoarece de cateva luni consilierii locali absentau de la sedintele de consiliu local, primarul Ionel Budeanu a solicitat in instanta dizolvarea forului decizitional de la nivelul comunei. Aceasta insemna ca, in cazul in care instanta decidea in favoarea reclamantului, in comuna aveau sa se organizeze alegeri anticipate pentru consilierii locali. Dar, o data cu esecul actiunii, in Andreiasu lucrurile raman ca si pana acum.

Reclama

Din toata aceasta poveste, locuitorii din Andreiasu sunt primii afectati, deoarece, in lipsa unor hotarari de consilu local, comuna nu are nici acum bugetul votat.Situatia se perpetueaza din ianuarie, de la ultimele hotarari adoptate in CL, intrucat, intre timp, in acest for au ramas 10 consilieri, nimeni neavand majoritate. „Problema este ca nu mi se valideaza urmatorul consilier de pe lista, sunt cinci cu cinci. Pana acum, pentru ca nu avem buget, am folosit cei 8%, cum prevede legea. Incerc ca in termen de cinci zile sa convoc din nou consiliul local”, ne-a mai spus primarul.

In instanta, primarul, prin avocata vranceana Ionelia Vulpescu, a solicitat sa se constate ca, din actele depuse reiese clar ca „sunt indeplinite cele doua conditii prevazute expres de lege privind dizolvarea de drept a consiliului local in speta: pe de o parte sa nu se intruneasca doua luni consecutiv (termen calculat pe o luna calendaristica si nu pe zile libere) si pe de alta parte sa fi fost convocat conform prevederilor locale”.

Dupa cinci termene, data fiind si vacanta judecatoreasca, primarul a pierdut actiunea fara drept de apel. „Admite cererile de interventie in interes propriu. Respinge actiunea reclamantei ca neintemeiata”, se arata in hotararea 5.308 a Tribunalului Vrancea. Cererile de interventie fusesera depuse de consilierii trasi la raspundere in instanta. 

Lasă un răspuns