Acasă Comunicate de presa „Tu decizi! Votează legal!” – comunicat de presă

„Tu decizi! Votează legal!” – comunicat de presă

35
0
Reclama

În contextul desfăşurării în ziua de 9 decembrie 2012 a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat, poliţiştii vrânceni derulează la nivel judeţean, în perioada 12 noiembrie – 9 decembrie 2012, campania „Tu decizi! Votează legal!”. Această campanie are ca scop informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români cu drept de vot asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Campania se adresează în general tuturor cetăţenilor români cu drept de vot, şi în special tinerilor care împlinesc 18 ani, celor care votează pentru prima dată, populaţiei cu drept de vot din mediul rural, precum şi tuturor celor implicaţi în derularea campaniei electorale.

Reclama

În cadrul acţiunilor campaniei, pentru promovarea mesajului acesteia, lucratorii structurilor teritoriale ale Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Vrancea vor participa la mai multe întâlniri cu cetăţenii, vor distribui pliante – cu preponderenţă în mediul rural şi în locurile cu trafic ridicat, respectiv în secţiile de votare, iar spoturile TV şi audio vor fi difuzate la posturile de televiziune şi radio.

Pentru promovarea mesajului campaniei, la nivel judeţean vor fi distribuite 1000 afişe tip A2, 8000 flyere tip A6, precum şi sporturi audio şi video.

O parte semnificativă a promovării campaniei o reprezintă comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor şi materialelor campaniei pe web-site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, portal care include şi un flux de ştiri actualizat în mod dinamic.

Conform Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea art. 55 din Legea nr. 35/2008 promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseşte.

Articolul precedentGabriel Postolache – președinte interimar la PDL Vrancea
Articolul următorZIUA PORŢILOR DESCHISE LA ISU VRANCEA – comunicat de presă
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns