Acasă Eveniment Turismul balnear din Vrancea este o salvare pentru economie

Turismul balnear din Vrancea este o salvare pentru economie

866
0
Reclama
Investițiile în turismul balneo pot aduce bunăstare comunităților locale și locuri de muncă pentru localnici. O investiție pe care am susținut-o, în calitate de ministru al lucrărilor publice și dezvoltării în Cabinetul liberal condus de premierul Ludovic Orban, Baza de tratament și agrement de la Ocna Mureș, a arătat în aceste zile că poate revigora zona săracă din Ardeal. Într-o lună de la deschiderea bazinelor cu ape curative, interesul oamenilor a fost atât de mare încât autoritățile se declară mulțumite de încasări, completul balneo funcționând la capacitate maximă.
Am crezut în acest proiect, așa cum au crezut și autoritățile locale din Mureș, care au dus la bun final o investiție a CNI și a Ministerului Dezvoltării de aproape 8 milioane euro.
Sper ca acest proiect pe care l-am susținut spre implementare să fie un model de bună practică pentru o altă investiție pe care am deblocat-o și susținut-o cu toată forța ca ministru și parlamentar, aici la noi în Vrancea, la Vizantea Livezi. Sper ca modelul Ocna Mureș să arate autorităților noastre județene că este nevoie de implicare 100% pentru ca stațiunea balneo de la Vizantea Livezi să renască iar de proprietățile curative ale apelor miraculoase din comuna vrânceană, care pe vremuri tratau pacienți din întreaga Europa, să beneficieze cei care au nevoie.
Vrancea se bucură de resurse importante de ape minerale, terapeutice, și este imperios necesar să găsim modalități moderne de relansare a turismului balnear. Cu siguranță, investiția de la Vizantea Livezi, acum în derulare, va aduce bunăstare și va crea noi locuri de muncă pentru vrânceni. În curând, baza de tratament din comuna vrânceană va fi la fel de căutată precum cea de la Ocna Mureș!
Pentru a resuscita turismul rural în Vrancea însă, este nevoie de o mai mare implicare și pentru a crea legătura între Vizantea și Soveja, pentru a reabilita drumul dintre Soveja și Lepșa, astfel încât turistul să petreacă mai mult timp aici în Vrancea. Din păcate însă, observ cu mâhnire că situația stațiunii Soveja nu a cunoscut vreo evoluție, sindicatele lăsând în continuare zona în avansată stare de degradare. Tot din păcate, nu văd o implicare mai în forță a autorităților județene nici în cazul reabilitării Taberei Gălăciuc de la Tulnici, cea pentru care, în mandatul de ministru al Dezvoltării, găsisem soluția pentru modernizare și reabilitare, tot prin CNI, dar care de la plecarea Cabinetului Orban și venirea pesediștilor la conducerea României a rămas în aer! Turismul vrâncean este în moarte clinică, însă de la actualii guvernanți nu se întrevede nicio resuscitare…
sursa foto Ocna Mureș Online
Deputat Ion Ștefan – Forța Dreptei
Reclama

Lasă un răspuns