Acasă Arhiva Ucigasul asistentei de la radiologie, 25 de ani cu executare

Ucigasul asistentei de la radiologie, 25 de ani cu executare

19
0
Reclama

Valentin Stefan, panceanul judecat de aproape doi ani pentru uciderea asistentei Silvia Chirila, a primit in apel o sentinta de 25 de ani. Sentinta nu este definitiva, ea putand fi atacata la Inalta Curte. Initial, tanarul in varsta de 24 de ani primise la tribunal 20 de ani de detentie. „Admite apelul declarat de Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea impotriva sentintei penale nr. 36/08.02.2012 pronuntata de Tribunalul Vrancea.

Desfiinteaza in parte sentinta penala apelata, numai in privinta laturii penale a cauzei si in rejudecare:… inculpatul urmand a executa pedeapsa cea mai grea, de 24 de ani si 6 luni inchisoare, sporita la 25 (douazeci si cinci) de ani inchisoare si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor pe o durata de 5(cinci) ani dupa executarea pedepsei principale. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei penale apelate. Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Stefan Valentin”, se arata in sentinta CA Galati.

Reclama

Panceanul a fost trimis in judecata pentru omor deosebit de grav si tentativa de tilharie, pentru o fapta comisa pe 24 martie 2010 la cabinetul de radiologie dentara al doctorului Dan Alexandru Taban. In rechizitoriu se arata ca tanarul a lovit-o pe asistenta cu un cutit in zona lombara, fapt care a dus in scurt timp la decesul acesteia din pricina pierderii masive de singe. Desi in instanta s-a declarat nevinovat, la audieri Valentin Stefan a recunoscut fapta si i-a condus pe anchetatori pe drumul pe care l-a urmat dupa crima. La reconstituire a indicat si locul in care a aruncat cutitul folosit pentru a o injunghia pe asistenta, dar si pe cel in care aruncase manusile.

Articolul precedentSef de serviciu la DGASPC Vrancea, judecat pentru luare de mita
Articolul următorPe 1 iulie incepe vacanta judecatoreasca – Comunicat de presa
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns