”UNIȚI ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI!” – campania IPJ Vrancea

Filed under Eveniment

Astăzi, 25 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat o activitate în Piața Unirii din municipiul Focșani care a avut ca principal scop marcarea „Zilei Internaţionale pentru  Eliminarea Violenței asupra Femeilor”.

Prevenirea infracţiunilor de violenţă domestică reprezintă unul dintre domeniile prioritare de acţiune preventivă ale Poliţiei Române și ale Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea  pentru anul 2019.

Am dorit pe această cale să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că violenţa este prezentă în toate domeniile vieţii individuale şi sociale, fie că vorbim de violenţă verbală, comportamentală sau fizică.

Și pentru că NE PASĂ de suferința victimelor și vrem să le determinăm să ia atitudine și să se adreseze instituțiilor care le pot oferi sprijin, am organizat această activitate!

La activitate au participat peste 600 de persoane: elevi din cadrul liceelor de pe raza municipiului Focșani și de la toate școlile postliceale sanitare din municipiu, doamna Aurora Martin – reprezentanta Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, Direcției de Sport și Tineret Vrancea, Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Elena Doamna”, Direcției Generale pentru Asistență Socială Vrancea, Asociația GOR pentru viitor, precum și alți cetățeni care se aflau în zonă în acel moment.

Astfel, persoanele aflate astăzi în Piața Unirii din municipiul Focșani au dat ”mână cu mână” pentru a forma mai multe lanțuri umane în jurul victimelor (tinere machiate simbolic în acest sens) și pentru a transmite mesajul că suntem ”uniți împotriva violenței”.

Lasă un răspuns