Acasă Eveniment USL: incalcari ale legii electorale, violenta si intimidari in Colegiul uninominal 6...

USL: incalcari ale legii electorale, violenta si intimidari in Colegiul uninominal 6 – comunicat de presa

124
0
Reclama

USL isi continua campania agresiva, in dispretul legii, prin folosirea metodelor traditionale de intimidare a alegatorilor si prin violenta verbala si fizica la adresa competitorilor politici.

 

Reclama

In noaptea dintre 27 si 28 noiembrie a.c., un mesh al candidatului ARD la Camera Deputatilor, Florin Mihail Secara, amplasat in Municipiul Adjud cu acordul proprietarilor, a fost vandalizat. Ca urmare a acestui incident, a fost sesizata politia pentru identificarea autorilor. In aceeasi noapte a suferit distrugeri si autoturismul unui membru al staff-ului de campanie.

 

Aceste incidente se adauga starii de tensiune pe care staff-ul USL o intretine in localitatile Colegiului uninominal 6 si provocarilor la adresa militantilor si sustinatorilor Aliantei Romania Dreapta.

 

Reamimtim cateva dintre manifestarile ilegale ale USL in localitatile din acest colegiu:
– urmarirea ostentativa, cu masini din localitatile respective, ale membrilor ARD care afiseaza posterele candidatilor Florin Mihail Secara si Gabriel Postolache la panourile oficiale puse la dispozitia candidatilor de catre administratiile locale. Acest lucru se intampla in majoritatea localitatilor din colegiul 6;

– bruscarea unui membru al caravanei electorale de catre un apropiat al viceprimarului USL Iulian Nica (Panciu);

– distrugerea repetata, in mai putin de 1-2 ore, a posterelor candidatilor ARD Florin Mihail Secara si Gabriel Postolache atat de pe panourile de afisaj oficiale, cat si de pe proprietati private, pe care acestea sunt amplasate cu acordul proprietarilor (Panciu, Fitionesti, Straoane);

– distribuirea de materiale electorale in incinta unitatilor de invatamant (Adjud –  Colegiul Tehnic “Gheoghe Bals”);

– amplasarea ilegala de postere si insemne electorale pe cladiri aflate in patrimoniul public sau privat al localitatilor (Corbita – Camin Cultural Buda, Adjud – Sala Sporturilor);

 

In acelasi context al incalcarilor legislatiei de catre aparatul administrativ controlat de USL, amintim si nominalizarea ca presedinti si vicepresedinti ai birourilor electorale ale unor cunoscuti membri, militanti USL sau rude ale acestora.

Este cazul sotiei viceprimarului PSD Cristina Dobos, presedinte al Biroului Electoral al Sectiei de Votare nr. 239 Ploscuteni, cercetata in 2005 pentru nereguli privitoare la alegerile prezidentiale din 2004. Este cel putin discutabila si impartialitatea unor presedinti precum fostul sef al Politiei Adjud Buculei Petru Daniel, fost consilier PSD, activist oficial PSD, apropiat al lui Victor Roman si Matei Ionelia, fost consilier local PNL.

 

Biroul de presa

Florin Mihail Secara, candidat ARD Colegiul 6 Camera Deputatilor

Articolul precedentBuletinele de vot păzite de jandarmi
Articolul următorFocșănenii nu vor afișe cu Ciprian Nica pe blocuri
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns