Acasă Politica USR dă mână cu mână la Focșani. Conducerea USR, în orașul Unirii...

USR dă mână cu mână la Focșani. Conducerea USR, în orașul Unirii pentru a sărbători 160 de ani de la Unirea Principatelor

12
0
Reclama

În zilele de 23 și 24 ianuarie, președintele USR, Dan Barna, și conducerea partidului se vor afla în orașul Focșani la evenimentele organizate de filiala USR Vrancea cu ocazia sărbătoririi a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

Miercuri, 23 ianuarie, conducerea USR se va reuni la Focșani pentru o ședință a Biroului Național, după care va participa la dezbaterea „De la Unirea Principatelor la Uniunea Europeană”. La dezbatere vor fi prezentați candidații USR la alegerile europarlamentare, care vor vorbi despre importanța reprezentării României în Parlamentul European de politicieni valoroși, precum cei din timpul Unirii Principatelor.

Reclama

Joi, 24 ianuarie, filiala USR Vrancea vă invită să participați la un tur ghidat prin Focșani organizat de Asociația „Eu, tu și ei Focșani”, care îi provoacă pe focșăneni să fie turiști culturali în orașul lor și să se unească pentru salvarea și revitalizarea patrimoniului cultural al Focșaniului. Turul va fi urmat de o dezbatere despre mijloacele civice și politice de a contribui la salvarea și punerea în valoare a patrimoniului cultural și istoric. La dezbatere vor participa arhitecți urbaniști, activiști civici, oameni de cultură, juriști, precum și reprezentanți USR – parlamentari și consilieri locali.

De asemenea, membrii Uniunii Salvați România vor fi prezenți în stradă, pentru a discuta deschis cu cetățenii. USR nu se așază nici de această dată la tribuna oficială pentru a marca Unirea Principatelor, ci coboară în stradă, printre oameni, pentru a vorbi cu focșănenii despre ei și orașul lor, despre trecutul, prezentul și viitorul acestuia și al întregii Românii.


PROGRAMUL EVENIMENTELOR:

■ Miercuri, 23 ianuarie 2019
17:00 – 18.30
„De la Unirea Principatelor la Uniunea Europeană” – La dezbatere vor participa preşedintele Dan Barna, membrii conducerii USR, alături de parlamentari și de candidații la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019.
Candidații la alegerile europarlamentare vor vorbi despre importanța reprezentării României în Parlamentul European de politicieni valoroși, având în vedere actualele provocări ale continentului european.

Evenimentul va avea loc la Restaurant Ciuleandra cu parfum de epoca, str. Simion Bărnuțiu, nr. 11, Focșani. 

■ Joi, 24 Ianuarie 2019
10:00 – 12:00
Participare la programul “Focșaniul Unirii” – civic walking tour, organizat de Asociația „Eu, tu și ei Focșani”.

Turul ghidat de organizatori va avea ca punct de pornire statuia lui A.I. Cuza de lângă liceul focșănean cu același nume (Strada Cuza Vodă 47). Acesta va dezvălui povești mai puțin cunoscute despre orașul unirii și îi va provoaca pe focșăneni să fie turiști culturali în orașul lor și să se unească pentru salvarea și revitalizarea patrimoniului cultural al Focșaniului. 

■ Joi, 24 Ianuarie 2019
14:00  – 15:30
Discuții în stradă ale membrilor USR cu cetățenii Focșaniului.
Cu prilejul Micii Uniri, USR nu se așază nici de această dată la tribuna oficială, ci se întoarce în stradă, printre oameni, pentru a fi alături de ei și de problemele lor.

■ Joi, 24 Ianuarie 2019
16:00 – 18:00 
„Cum punem în valoare patrimoniul cultural al Focşaniului” – La dezbatere vor participa membri USR, parlamentari și consilieri locali ai USR București, precum și juriști, arhitecți urbaniști, activiști civici, oameni de cultură.

Evenimentul va avea loc la Restaurant Ciuleandra cu parfum de epoca, str. Simion Bărnuțiu, nr. 11, Focșani. 

Haideți să dăm mână cu mână și pentru un oraș mai frumos, pentru mai mult respect pentru istorie și pentru un viitor european al țării, demn de momentul Unirii Principatelor, care a marcat începutul României moderne. 

Articolul precedentACŢIUNI PENTRU COMBATEREA ILEGALITĂŢILOR ÎN DOMENIUL SILVIC
Articolul următorBalul Liberalilor vrânceni – a V -a ediție
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns