Acasă Eveniment Valoarea tichetului pentru Programul Rabla a crescut de la 3.800 la 6.500...

Valoarea tichetului pentru Programul Rabla a crescut de la 3.800 la 6.500 lei

25
0
Reclama
Din data de 15 mai, s-a dat startul programului de innoire a parcului auto national, astfel incat colectorii si producatorii de masini se pot inscrie in vederea validarii. Anul acesta, Programul Rabla se va desfasura intr-o forma modificata fata de ceilalti ani, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei, la care se pot adauga eco-bonusuri in valoare de 500 lei.
 
O alta modificare importanta este prevederea conform careia cei care au un tichet valoric si doresc sa-si achizitioneze un autovehicul, trebuie sa depuna voucherul in maxim 45 de zile. In caz contrar, acesta nu va mai avea dreptul de a beneficia de prima de casare. Sesiunea de inscriere se desfasoara in perioada 15-23 mai 2013 si dupa aceasta perioada tichetele vor fi distribuite catre persoanele fizice. Astfel, Administratia Fondului pentru Mediu, institutia care deruleaza acest program, va emite 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice si juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.
 
De anul acesta, pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, fata de 3 tichete cate se foloseau pana acum. Tichetele vor fi transferabile, intrucat, potrivit ghidului, „Exista judete cu potential mai mic de achizitie de masini noi, dar cu multe masini vechi, precum si judete cu potential de achizitie de masini noi mare si in crestere”. Programul se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul limita in care vor fi acceptate tichetele si se va finaliza sesiunea de anul acesta a programului este 20 noiembrie.
 
Potrivit ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national publicat recent in Monitorul Oficial, programul se adreseaza persoanelor fizice si juridice care detin autovehicule mai vechi de 10 ani, precum si unitatilor administrativ-teritoriale, institutiilor publice sau institutelor de cercetare-dezvoltare infiintate ca institutii publice care detin autovehicule mai vechi de 5 ani.
Reclama
Articolul precedentGheorghe Sararu a primit 2 luni cu executare pentru sustragere de inscrisuri
Articolul următorMedicul Vadim Betisor retinut pentru luare de mita
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns