Acasă Economie Variantă avantajoasă de economisire prin Programul TEZAUR

Variantă avantajoasă de economisire prin Programul TEZAUR

67
0
Reclama

Vrâncenii  pot subscrie începând de marţi, 1 septembrie 2020, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației în cadrul Programului Tezaur, cu scadențe la 1, 2 și 3  ani. Perioada de subscriere se va încheia pe data de 30 septembrie 2020. Aceste emisiuni reprezintă o alternativa de economisire avantajoasă având în vedere că veniturile provenind din dobânzi sunt neimpozabile. Rata dobânzii este de 3,5% – 1 an, 4% – 2 ani, 4,25% – 3 ani, fără plafon individual de subscriere.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

Reclama
  • de la unitățile Trezoreriei Statului în perioada 01-30 septembrie 2020;
    • de la unitățile C.N. Poșta Română în perioada 01-29 septembrie în mediul urban și în perioada 01-28 septembrie în mediul rural.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate prin depunerea unei cereri doar în perioada de subscriere. Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale care le atestă calitatea. Prospectul de emisiune, și orice eventuale modificări ale acestuia, se publică pe:http://www.mfinante.rowww.datoriepublica.mfinante.gov.rohttps://www.comunicatii.gov.ro,https://www.posta-romana.ro

                                      Compartiment comunicare                                                                                                                                                                                                                                                  

Articolul precedentControl judiciar față de 3 minorii bănuiți de furt
Articolul următorLucrările la DN2 N Dumbrăveni – Jitia avansează văzând cu ochii!
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns