Acasă Politica Vasile Blaga dorește să transforme PDL într-un ”partid de portofel” –...

Vasile Blaga dorește să transforme PDL într-un ”partid de portofel” – comunicat de presă deputat Florin Secară

152
0
Reclama

Girând decapitarea unei organizații locale care nu îl susține la alegeri , Vasile Blaga demonstrează că dorește să transforme PDL într-un ”partid de portofel”, după un model brevetat de un prieten al domniei sale – un celebru baron de Vrancea. Strategia actualei conduceri a PDL pare să fie următoarea: partidul poate să fie oricât de mic, poate să încapă chiar și într-un portofel, dar să ajungă în buzunarul lui Vasile Blaga.

 

Reclama

La doar două zile după ce candidatul la președinția PDL a fost criticat dur la Focșani, Biroul Permanent Județean Vrancea al PDL a decis dizolvarea conducerii organizației de partid din municipiul revoluționar. Blaga a fost mustrat, la Focșani, că girează nereguli în întocmirea listelor cu delegați la Convenția Națională din 23 martie, repartizând locuri mai puține oponenților săi. Mai mult, președintele interimar al partidului a fost acuzat, la scenă deschisă, că are un trecut apropiat de baronul pesedist Marian Oprișan, ba chiar că, în calitate de ministru de interne, a fost salvatorul președintelui Consiliului Județean Vrancea.

 

Organizația PDL Focșani era ultima redută pe care Vasile Blaga o mai avea de cucerit în județul Vrancea.  În luna ianuarie a acestui an, după consultari sub acoperire cu ”locotenenții” săi din județ, președintele interimar al PDL îl numește președinte interimar la PDL Vrancea pe Costică Neață, om de încredere pentru vechea gardă din partid. ”Tehnica interimatului”, devoalată de președintele Traian Băsescu, a funcționat perfect în Vrancea, Costică Neață având misiunea de a asigura securitatea voturilor în favoarea lui Vasile Blaga la apropiatele alegeri pentru cea mai înaltă funcție din partid. Pentru a-și îndeplini misiunea, acesta a pus în funcții oameni care au avut 5% în alegeri și i-a dat afară pe PDL-iștii care au avut 25% din voturi , a schimbat conduceri de organizații și a făcut tot ce era nevoie.

 

PDL-iștii din Focșani au fost printre cei mai performanți portocalii din județ și nu ar fi existat niciun motiv pentru schimbarea conducerii organizației dacă oamenii ar fi fost strâns uniți în jurul conducătorului iubit. Cum se poate ca tocmai organizația locală cu cel mai mare număr de delegați să fi scăpat de sub control? Drept pedeapsă, președintele ales al PDL Focșani, Nicu Tănase, cel care la întâlnirea de duminică l-a criticat pe Vasile Blaga, a fost înlocuit cu președinta interimară Raluca Ioan, cea care la întâlnirea de duminică a anunțat că este de partea lui Vasile Blaga.

 

Îl acuz pe Vasile Blaga că, pentru a-și satisface dorința disperată de a fi președinte PDL, a încercat să predea partidul șuților, manglitorilor și pungașilor. Căci doar în lumea acestor personaje, în lumea celor fără reușite și fără coloană vertebrală, nu există reguli și nu exista compromisuri de neacceptat. Personal, fac parte dintr-o nouă generație de politicieni, cu performanțe profesionale și cu suport electoral, dar mai ales cu demnitate.  De aceea, nu am cum să mă regăsesc într-un partid care trebuie să intre într-un portofel, care, la rândul lui, trebuie să încapă în buzunarul domnului Blaga.

 

06.03.2013

 

Florin Secară

 

Deputat PDL de Vrancea

 

Articolul precedentBătaie între elevi la Liceul Sportiv
Articolul următorS-a autodizolvat conducerea PDL Focsani – comunicat de presa
Ziar online de stiri si informatii din Vrancea

Lasă un răspuns