Vizita de studiu a unei delegatii din Germania la Penitenciarul Focsani

Filed under Comunicate de presa, Eveniment

In perioada 02 – 06 iulie 2013, o delegatie a penitenciarului Wurzburg din Germania efectueaza o vizita de studiu si informare in mai multe penitenciare din Romania, ca urmare a  Protocolului de colaborare incheiat intre Penitenciarul Focsani si Penitenciarul Wurzburg.

In ziua de 2 iulie  2013, Penitenciarul Focsani a fost gazda delegatiei formata din  directorul adjunct al Penitenciarului Wurzburg – Florian Zecha, doamna Daniela Lissy – profesor, doamna Katrin Bohme – asistent social si domnul Jan Lassen – lider de sindicat.

Principalul obiectiv al vizitei este de a familiariza reprezentantii sistemului de justitie german cu particularitatile sistemului penitenciar romanesc in general si cu sistemul romanesc  de selectie si formare initiala a personalului de penitenciare, in special.

In demersurile de a alinia sistemul penitenciar din Romania la standarde internationale si de a implementa modele de bune practici din sisteme penitenciare cu traditie din Europa, conducerea Penitenciarului  Focsani participa activ la sesiuni de transfer de experienta privind procedurile specifice sistemelor penitenciare.

Vizita delegatiei germane  vizeaza si alte obiective similare din Romania, din care amintim: Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Vrancea, Institutiile penitenciare din localitatea Tirgu Ocna,  Penitenciarul de Minori si Tineri Tg. Mures, Penitenciarul Gherla si Penitenciarul Aiud.      

Subcomisar de penitenciare Georgeta Gura, purtator de cuvant – Penitenciarul Focsani

 

Lasă un răspuns