Acasă Comunicate de presa Vizita in Romania a Dr. Dominique Rueff

Vizita in Romania a Dr. Dominique Rueff

197
0
Reclama

VIZITA ÎN ROMÂNIA A DR. DOMINIQUE RUEFF

15 – 20 Aprilie 2013

Reclama

 

 

Fundaţia Spandugino a organizat la Bucureşti în septembrie 2012 vizita profesorului Luc Montagnier, Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină (2008), în cadrul proiectului “Momentul Magellan” care reprezintă contribuţia românească la Programul “Global Ethics – Save the Planet Earth”, iniţiat de Federaţia Mondială a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO.

 

Al doilea eveniment al acestui proiect îl va constitui invitarea în ţara noastră în perioada 15-20 aprilie 2013 a prof. dr. Dominique Rueff, Preşedintele Asociaţiei pentru dezvoltarea medicinii ortomoleculare (ADNO), Preşedinte al Chronimed şi colaborator apropiat al profesorului Luc Montagnier. Este autorul a peste zece volume de medicină nutriţionistă, oncologie, nutriţie ortomoleculară, homeopatie sau fitoterapie dintre care Editura Spandugino va lansa două lucrări în perioada 15-20 aprilie 2013: “Mai mult decât vindecarea. Beneficiile medicinei integrative”, prefaţă de Luc Montagnier, o carte despre medicina integrativa, respectiv „Imunoslăbire. Pierderea în greutate în funcţie de intoleranţele noastre alimentare şi de controlul glicemiei”, o lucrare despre terapia prevenirii şi eliminării excesului de greutate.

Cu această ocazie Editura Spandugino inaugurează Colecţia Medicală, prilej cu care se vor lansa şi următoarele trei cărţi: Luc Montagnier – “Bătăliile vieţii. Este mai bine să previi decât să tratezi”, HelgaRohra – „Paşi spre lumină. De ce militez pentru drepturile pacienţilor cu demenţă” şi Judith Albertat Boala Lyme. Drumul meu pentru regăsirea sănătăţii”.

 

Programul vizitei conţine cinci conferinţe în Bucureşti, Călimăneşti şi Braşov, după cum urmează:

 

Marţi 16 aprilie 2013

 • 12:00 a.m. – Conferinţă pe teme de nutriţie adresată personalului medical specializat de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “Prof. Dr. N. Paulescu” (Str Movila Ion, nr 5-7, sector 2, Bucuresti, Amfiteatru, et. 4)

Amfitrion: prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Tirgoviste

 • 18.30 p.m. – Conferinţă cu tema: „Rolul nutrienţilor în îmbunătăţirea calităţii şi duratei vieţii” – World Trade Center, Sala New York

 

Miercuri 17 aprilie 2013

 • 11:00 a.m – Conferinţa cu titlul „Beneficiile medicinei integrative” la UMF “Carol Davila” din Bucureşti.

 

Joi 18 aprilie 2013

 • Conferinţă la Călimăneşti, în cadrul Congresului Naţional de Medicina Internă 2013.

Tema conferinţei: „Principalele strategii de folosire a suplimentelor nutritive ca adjuvanţi în terapia cardiovasculară”

Amfitrion: prof. univ. dr. Ion Bruckner

 

Vineri 19 aprilie 2013

 • 17:00 – 19:00 p.m. – Conferinţă la Centrul Cultural “Reduta” din Braşov

Tema conferinţei: „Rolul nutrienţilor în îmbunătăţirea calităţii şi duratei vieţii

 

BIOGRAFIE

Dominique Rueff

Dominique Rueff

 

 • Dominique Rueff, Doctor în medicină, pionierul francez al tratamentelor nutriționiste, autor al bestseller-ului Biblia împotriva îmbătrânirii, renumit oncolog și fondator al Asociației pentru dezvoltarea nutriției ortomoleculare, este unul dintre deschizătorii de drum ai acestui tip de medicină.
 • Specialist în Medicină Generală
 • Diplomă universitară în oncologie obținută în 1985
 • Studii medicale la Spitalul Universitar CHU Cochin, teza în 1973
 • Studii de homeopatie și acupunctură la societatea medicală de bioterapie și Asociația Franceză de Acupunctura (Spitalul St Jacques, Paris)
 • A ocupat funcția de intern la spitalulul de homeopatie St Jacques în Paris
 • A acordat consultații la clinica homeopată Danton între anii 1970 – 1974
 • În perioada 1983 – 1985 a urmat studii universitare de oncologie la Bobigny, cu profesorul Lucien Israël.
 • În 1985 a creat asociația „Oncologie și medicină holistică”, care oferă educație oncologică pentru medicii generaliști.
 • Dezvoltă în Franța conceptul de nutriție orthomoleculară și participă în 1988 la crearea de asociații de cercetare în prevenție, micro-nutrienți și terapie nutrițională.
 • În 1991, a creat Asociația pentru Dezvoltarea Medicinei Orthomoleculare (ADMO), care a devenit în 1994 Asociația pentru Dezvoltarea nutriției orthomoleculare (ADNO).
 • Se instalează la Cannes în 1988, ca generalist cu o orientare spre oncologie, terapie nutrițională și medicină anti-îmbătrânire și integrativă.
 • A fost profesor asociat (homeopatie, terapie nutrițională), la Facultatea de Medicină din Marsilia și vicepreședinte  al „Societăți de medicină și fiziologie a îmbătrânirii” (SFMPV, Paris) pe care a înființat-o în 2003, împreună cu dr. Christophe de Jaege.
 • Din anul 2003 este un colaborator constant  al „Centrului Medical European pentru Sănătate și Longevitate” (CEMESAL), devenit ulterior Institutul Jasmin, 7, rue de l’Yvette, 75116 Paris, iar din 2010 este Președintele Chronimed, grup de cercetare care a reunit in jurul laureatului Nobel – profesorul Luc Montagnier –medici, biologi si alți specialiști interesați să intensifice schimbul de experiență cu privire la căutarea originii bolilor cronice.
 • Se numără de asemenea printre experții cei mai apreciați ai revistei trimestriale „Anti-Age Magazine”.

Colecţia medicală

Editura Spandugino

lansari primul semestru 2013

 

Mai mult decât vindecarea

Beneficiile medicinei integrative

Dominique Rueff

 

Dominique Rueff, Doctor în medicină, pionierul francez al tratamentelor nutriționiste, autor al bestseller-ului Biblia împotriva îmbătrânirii, renumit oncolog și fondator al Asociației pentru dezvoltarea nutriției ortomoleculare, este unul dintre deschizătorii de drum ai acestui tip de medicină.

În cartea Mai mult decât vindecarea. Beneficiile medicinei integrative, Dominique Rueff ne propune un alt mod de a avea grijă de sănătatea noastră și de a preveni diferite boli. Acesta explică, într-un limbaj accesibil cum este posibil să înaintezi în vârstă menținându-ți sănătatea fizică și mentală, păstrând în același timp dinamismul și deschiderea către lume. Aceasta în condițiile în care recurgi tot mai rar la medicamente.

O panoramă a metodelor nutriționale și hormonale permite să-ți conservi, și chiar să-ți regăsești sănătatea și să fii în plină formă.

 

Imunoslăbire

Pierderea în greutate în funcție de intoleranțele noastre alimentare și de controlul glicemiei

Dominique Rueff

 

Cartea doctorului francez Dominique Rueff, specialist în nutriție și adept al medicinii integrative, propune o nouă metodă de slăbire care se bazează pe studiul personalizat al obiceiurilor alimentare, al intoleranțelor digestive și al consumului de produse zaharoase.

Apărută în Franța în 2012, „Imunoslăbire – pierderea în greutate în funcție de intoleranțele noastre alimentare și de controlul glicemiei” nu se vrea a fi o altă carte despre diete, ci mai degrabă o carte de sensibilizare a publicului în privința unor aspecte legate de alimentația noastră de zi cu zi, care ne influențează atât sănătatea, cât și modul de raportare la lumea înconjurătoare.

Cartea este destinată atât specialiștilor, cât și publicului larg și prezintă, într-un limbaj pe alocuri ironic și plin de umor, toate detaliile metodei de slăbire și felul în care se poate ajunge la obiceiuri alimentare sănătoase.

 

Bătăliile vieții

Este mai bine să previi decât să tratezi

Luc Montagnier

 

Laureat al premiului Nobel în 2008, pentru punerea în evidență, în 1983, a HIV, Luc Montagnier include în Bătăliile vieții reale pagini de jurnal, făcând cronica unui veac de evoluție medicală, pe care o raportează apoi, printr-un artificiu care pare rupt dintr-un roman științifico-fantastic, la însăși originea vieții pe Pământ.

De la prima până la ultima pagină, cartea reușește să își țină cititorul aproape, atât prin limbajul accesibil, cât și prin poveștile uimitoare pe care le relatează. Teoria componentei infecțioase a bolilor cronice este temeinic susținută, precum și aceea a nevoii menținerii unui sistem imunitar în parametrii optimi. Totodată, lectura ne oferă și soluții pentru prevenirea sau atenuarea acestui fenomen, insistând în special pe consumarea unor cantități însemnate de produse bogate în antioxidanți.

 

Boala Lyme

Drumul meu în căutarea sănătății

Judith Albertat

 

Judith Albertat este o luptătoare. În ciuda unei stări haotice și degradate de sănătate, nu a încetat să caute cauza simptomelor sale, care au purtat-o din doctor în doctor, din spital, în spital. I-au trebuit mai bine de zece ani să descopere numele patologiei: maladia Lyme.

Într-un stil clar, plin de umor, combativ și documentat, autoarea – fost pilot și instructor de zbor al unei mari companii aeriene – împărtășește greutățile prin care trec toți pacienții cu boală Lyme: neînțelegere din partea cadrelor medicale, un lung șir de consultații, diagnostice greșite, medicație excesivă sau nepotrivită, trimiterea eronată la psihiatru. „Totul e numai în mintea ta!”

Epuizată de anii de consultații fără niciun rezultat, Judith Albertat a găsit o soluție în terapiile complementare combinate cu tratamentele alopate. Fără a avea pretenția să generalizeze și să ofere rețete, dimpotrivă chiar, autoarea prezintă numai terapii pe care le-a încercat, se pare cu succes în cazul său, pentru tratarea bolii Lyme.

În prefața cărții, Dr. Dominique Rueff subliniază: „Fie că a fost vorba de maladii psihiatrice, de oboseală cronică, fibromialgii, de maladii inflamatorii metabolice sau articulare, de maladii degenerative precum Parkinson sau Alzheimer și chiar de anumite tipuri de cancer, multe din aceste afecțiuni au fost ameliorate, mai mult sau mai puțin, prin tratamente antiinfecțioase adaptate, asociate tratamentelor menite să întărească sistemul imunitar. Aceasta este calea pe care Judith a întâlnit‑o după zece ani de suferință, a căror poveste ne‑o împărtășește în această carte.”

 

 

Pași spre lumină

De ce militez pentru drepturile pacienților cu demență

Helga Rohra

 

Helga Rohra reprezintă Vocea pacienților, face parte din conducerea Asociației Alzheimer din Germania iar, începând cu octombrie 2012, este și Președintele Asociației Persoanelor cu Demență din Europa și membră a Comitetului European de Alzheimer.

Cartea este un manifest pentru schimbarea imaginii stereotipe asupra persoanelor afectate de demență și pentru integrarea lor socială; este totodată un real exemplu de tărie, relatând istoria unui caz de la primele simptome, până la diagnostic și evoluția actuală.

În acest mod, cartea devine o lectură utilă atât pentru pacienți, care s-ar putea chiar identifica cu autoarea în anumite etape ale evoluției bolii sale, cât și pentru medici, cărora le expune şi partea cealaltă a baricadei, de la odiseea stabilirii diagnosticului până la relatarea impactului acestuia asupra pacientului.

„Demenţa este o boală de familie şi depresia este prezentă permanent. Când văd că toată lumea e tristă, fără forţă, fără perspective, eu spun: «Trăiţi clipa! Bucuraţi‑vă de soare, bucuraţi‑vă de un ghiocel, bucuraţi‑vă că puteţi simţi încă toate aceste lucruri!» Viaţa nu înseamnă numai a ne gândi la boală. Viaţa e foarte complexă şi tocmai complexitatea ei te ajută să nu te gândeşti numai la boală. … Dar chiar şi într‑un diagnostic sau într‑un simptom poţi să vezi ceva pozitiv.”(Helga Rohra)

 

Lasă un răspuns